Ak Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Aday Adayı Cengiz Özsan; “4 yıl Milli Eğtim Bakanımızın danışmanlığını yaptım. Milli Eğitim Bakanımızla bire bir çalıştım. Daha sonra teşkilatımızın ve Kahramanmaraş’ımızın sorunlarını yakından takip edip, çözüm yollarını aramak adına Milletvekilimiz Veysi Kaynak’ın danışmanlığına geçtim.” diye konuştu.

Aday müracaat süresinin bitimine iki gün kala Ak Parti Genel Merkezi’ne müracaat ederek sürpriz bir çıkış yapan Ak Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Aday Adayı Cengiz Özsan, Ak Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu Üyesi O. Nuri Kamalı ile birlikte Kahramanmaraş Manşet Gazetesi’ni ziyaret etti. Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mesut Tuğrul’a adaylığı süreci ile ilgili yaşanan gelişmeleri anlatan Özsan, üstüne basa basa kimsenin adamı olmadığını, teşkilatın ve Kahramanmaraş’ın aday adayı olduğunu tekrarlayarak; “Makam ve mevki hırsım olsaydı burada değil başka yerde olurdum” dedi.

‘Değişimde öncü olacağım’ sloganıyla yola çıkan ve Belediye Başkan Aday Adaylığı için en son müracaat yapan isim olarak dikkatleri üstüne çeken Özsan sorulan sorulara samimiyetle cevap verdi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için verdiği kararın yeni olmadığının da altını çizen Özsan, müracaatının son tarihe denk gelmesini Ak Parti’nin belirlediği yasal sürece bağladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun belirlemiş olduğu takvim çerçevesinde gerekli başvurusunu yaptığını dile getiren Özsan, başvuru tarihi ile ilgili ise; şunları kaydetti: “Müracaatım son güne geldi. Zaten ben bu kararı daha önce vermiştim. 1 Aralık’ta istifa ettim ve sadece bekledim. Bu süreçteki değerlendirmelerimi göz önünde tutarak, özellikle kendi çalışmalarımızı organizesiyle alakalı bazı şeyleri netleştirdikten sonra aday adaylığımızı açıkladık. Ak Parti Genel Merkezi başvuru tarihini 31 Aralık’a kadar uzattı, başvuru tarihi 10 Ocak’ta dolsaydı, 9-10 Ocak’ta müracaatımı yapacaktım, o zaman da (neden 9-10 Ocak’ta müracaat ettiniz?) şeklinde sorular yöneltilecekti. Partimizin vermiş olduğu yasal süreci sonuna kadar kullandım, ilk etapta aday adaylığımı açıklamam ciddi bir sıkıntı gibi görünse de, arkadaşlarımız aracılığıyla kamuoyu bazında çalışmalarımız vardı. Genel Merkez bazında istişare ettiğim kişiler oldu, aynı şekilde teşkilat bazında istişarelerde bulunduğum insanlar oldu fakat kamuoyu önündeki sürece biraz geç başladım.”

‘KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM’

Her ne kadar devlet memuru olsa da görev yaptığı danışmanlık nedeniyle siyasetin içinde olduğunun altını çizen Özsan sözlerini şöyle sürdürdü: “2002 seçimlerinden sonra, Hüseyin Çelik’le çalıştıktan sonra siyaset yaşamımda artış olmuştur, zaten siyasetin içerisindeydim. O dönemlerde kanuni yönetmelikler çerçevesinde Kahramanmaraşlı hemşerilerimin lehine yardımcı olma amaçlı çalışmalar yaptım. Siyasi birikimimiz vardı sadece bu sürece tekabül etti. Veysi Kaynak’la profesyonel bir ilişki içerisindeydim, demokratik hakkım olan seçme seçilme hakkımı kullandım. Değişimin olması gerektiğini gördüğüm için yola çıktım. Bu noktada bir çok kişinin şikayetleri vardı fakat bu değişimin nasıl olacağını kimse bilmiyordu. Bu makus tarih noktasında, herkesin istediği şeye cevap olma adına Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Ben hiç kimsenin adamı değilim, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin adamıyım.”

‘BELEDİYENİN ASLİ GÖREVLERİ PROJE SAYILMAZ’

“Şehirde birçok şeyi Belediye yapmakla mükelleftir, imar, dönüşüm, yeşil alan benzeri hizmetleri Belediye yapar. Bir zihniyet değişimini temsil etmek istiyorum, zihniyet değiştiği zaman her şey değişir. Şu kadar asfalt yapmak, park bahçe yapmak proje değildir, bunlar normal olarak Belediyenin var oluş gerekçesidir. Halkın teveccühünün olmadığı yerde Genel Merkezin dayatması diye bir şey söz konusu olmaz, Halkın teveccühüne cevap olmak adına aday adayıyım.”

DELEGELERE MESAJI

Oy kullanacak delege arkadaşların imrenerek baktığı şeylere tekrar 5 yıl daha bakmama adına ellerini vicdanlarına koyarak gerçekten bu değişim için delegelerin teveccühüne talibim. Belediye Başkanı olamadığım takdirde hırslı bir şekilde çalışmalara devam edeceğim.”

ÖZSAN KİMDİR?

1971 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve Orta Öğretimini Kahramanmaraş’ta tamamlayan Özsan, 100.Yıl Üniversitesi Eğitim Yüksekokulunun ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. 2005 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans eğitimi aldı.

Askerlik öğretmen-asker olarak ifa eden Özsan, 10 yıl süreyle Türkiye’nin değişk bölgelerinde Milli Eğitim Bakanlığı okullarında öğretmenlik görevinde bulundu. 1999-2001 yılları arasında öğretmenlik görevine ara vererek Mali Müşavirlik Stajını tamamladı.

3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından Ak Parti hükümetinde Milli Eğitim Bakanlığı görevine gelen Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in talebi ile devlet memuriyetine Bakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak geri döndü. 1 yıl Özel Kalem Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra 2 yılda Milli Eğitim Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Bakanın takdiri ile Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Ulusal Referans Birimine atandı.

Ulusal Referans Biriminde görev yaptığı süre içerisinde pek çok uluslararası toplantıya katılarak özellikle Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma ile mücadele konusunda çalışmalar yaptı. Bölgesel kalkınma konusunda yerel halkın yoksullukla mücadele ve kalkınmışlığı konusunda yaptığı bu çalışmalar yurt içi ve yurt dışından büyük takdir topladı. Üniversiteler arası ortak kurulan “Eğitim ve Yönetimde Stratejik Araştırmalar ve Politika Analizleri Merkezi”nde Yönetim Kurulu üyeliği görevini üstlendi. Bu görevi sırasında “Ulusal Stratejik Yönetim Toplantıları” ile, “İnsan Kaynaklarının Etkinleştirilmesi ve Yetkinleştirilmesi”, çalışmalarını yürüttü. Motivasyon ve Verimlilik, Sosyal ve Kültürel Belediyecilik, Resmi Yazışma Kuralları, Halkla İlişkiler ve Stratejik Planlama” konularında seminer ve konferans verdi.

Yine Ulusal Referans Birimindeki görevi sırasında Mesleki Eğitim için Avrupa Birliği Kredi Transfer sistemleri üzerinde çalışmalar yaparak bölgesel istihdamın artırılmasına yönelik projeler geliştirdi. Ekim 2007 itibari ile Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ile TBMM’de Danışman olarak çalışmaya başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Danışmanlığı görevini ifa eden Özsan, Belediye Başkan Aday Adaylığı için istifa etti.

Uzun yıllar İşitme Engelliler Spor Federasyonunda As Başkanlık ve Bisiklet Onur Kurulu üyelerinde bulunan Özsan, Kahramanmaraşlı Av. Sevcan Özsan ile olup, bir çocuk babasıdır. (Kaynak: Manşet – www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim