TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, toplumun kalkınması için girişimcilik ruhunun canlı tutulması gerektiğini söyledi.


Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Mesut Dedeoğlu, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni ve Yeni Girişimci Desteği Bilgilendirme Etkinliğine katıldı. Tören sonrasında eğitime katılan yeni girişimcilere sertifikaları verildi.


Toplantıda bir konuşma yapan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, ülke kalkınması için devlet olarak girişimcilere ciddi destekler verdiklerini, yatırım yapmak isteyenlerin önlerindeki engelleri kaldırdıklarını belirterek, “21. yüzyılda üretim yapısı tamamen değişmiştir. Devletlerin doğrudan üretim faaliyetlerinden ziyade piyasalarda denetleyici ve düzenleyici bir rol alması ve dünya ticaretinin serbestleşmesi ile birlikte devlet teşviklerinin önemi artmış ve teşvikler devletlerin önemli müdahale araçlarından biri haline gelmiştir. Devletin, kaynakları ülke ekonomisi için en etkili ve yararlı bir şekilde doğru alanlara yönlendirilmek için kullandığı araçlardan bir tanesi de teşviklerdir. Bu teşviklerin büyüğü küçüğü olmaz. Bir bakıyorsunuz, Mikro kredi uygulaması ile cüzi bir miktar ile kadınlarımız ciddi üretim potansiyeline ulaşmıştır. KOSGEB ve İŞKUR aracılığı ile yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve destekleri ile de ülkemizde kafasında projeler olan, fakat imkânsızlıklar sebebiyle bunu hayata geçiremeyen ekonomi dünyasına kazandırılmıştır” dedi.


“HER YENİ GİRİŞİMCİ, BU ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN BİR TUĞLA KOYMAKTADIR”


Türk insanının müteşebbis bir ruha sahip olduğu, kısıtlı sermaye ile ciddi işler yaptığını ifade eden Nevzat Pakdil, “İnsanlarımızın girişimcilik ruhunu kaybetmemeleri gerekmektedir. Her yeni girişimci, bu ülkenin kalkınmasında bir tuğla koymaktadır. Girişimcilik, günümüzün en popüler konularından birisi olarak çok çeşitli kesimlerden ilgi görmektedir. Kişilerin kariyer planlamalarını yaparken girişimciliği bir seçenek olarak gündemlerine alabilmeleri artık büyük ölçüde kolaylaşmış ve buna paralel olarak da girişimciliğe olan bu yönelişin hızını arttırıcı özelliklere sahip yepyeni bir ekonomik yapı ortaya çıkmıştır. Bireylerin girişimciliğe yönelmelerinde kendini istihdam etme, temel ihtiyaçlarını karşılama düşüncesi ve ortaya çıkan fırsatları değerlendirme, kendini gerçekleştirme ve hayat kalitesini yükseltme gibi sebepler de etkili olabilmektedir. Burada bize düşen yatırım yapan girişimcilerimize pazar konusunda yardımcı olmaktır. KOSGEB bu konuda ciddi çalışmalar yürütmektedir. KOBİ yöneticilerimizin, esnaflarımızın, tüccarlarımızın KOSGEB’in verdiği desteklerden yararlanmasını istiyorum. Bugün burada eğitim programı başarıyla tamamlayan ve girişimci olmayan hak kazanan hemşerilerime hayırlı, bol kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.


KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek, KOSGEB’in destek programları kapsamında, KOBİ Proje destek programı, işbirliği-güç birliği destek programı, AR-GE, İnovasyon, endüstriyel uygulama destek programı, girişimcilik destek programı ve genel destek programı eğitimleri ve destekleri verdiğini belirterek, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenir..


“2 BİN 575 GİRİŞİMCİ ADAYI”


İşkur İl Müdürü Ali Yücel de konuşmasında, “Bu kapsamda Kahramanmaraş ilimizde Eylül 2013 itibariyle toplam 2 bin 575 girişimci adayı KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminden faydalanmış olup bunların 1100 kadarı kadın girişimcidir. Ekim ayı ortasında tüm ilçelerimiz ve il Merkezimizde açılacak olan ihalesi yapılmış toplam 16 sınıflık ( 10 sınıf ilçelerde) 480 kişinin katılabileceği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimiyle Aralık ayı ortasına kadar 3 bin girişimci adayına bu eğitimi vermiş olacağız” dedi.