Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, son günlerde kent gündeminde yer alan; “AK Parti Kahramanmaraş Teşkilatı neden Başkan Poyraz’a yöneltilen eleştirilere seslenmeyerek başkanı sahiplenmiyor?” şeklindeki eleştirilere cevap verdi. Poyraz, AK Parti Teşkilatı ile arasında herhangi bir sorun olmadığını öne sürdü.

Son olarak Ökkeş Şendiller’in gündeme getirdiği ve Kahramanmaraş’ta yoğun şekilde konuşulan bu durumu Aksu TV Genel Müdürü Turgay Terzibaş, 14 Mayıs Cuma akşamı B Planı isimli programında konuk ettiği Başkan Poyraz’a yöneltti. Terzibaş; “Sizin AK Parti Teşkilatı ile çok sıcak ilişkiler içerisinde olmadığınız konuşuluyor. Aranızda bir muhabbetin olmadığı iddia ediliyor. Bunu şehirde 7’sinden 70’ine herkes konuşuyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“Dilin kemiği olmadığı için herkes istediğini konuşuyor. Birisi kalkıp ta şu konuda belediye başkanı ile il başkanı ve merkez ilçe başkanı ayrı ayrı düşünüyor, şurada sıkıntılar var desin. Bizim bir menfaat çekişmemiz yok ki. Siyasetin belli bir zemini var. Onlar kendi işini, ben de kendi işimi yaparım. bir araya geliriz, ortak bir problem varsa onu tartışırız. Yaparız, yapamayız, ne sorunumuz olacak ki. İl Başkanını öteden beri tanırız. O da beni tanır. İlçe Başkanı aynı keza.. Burada bir menfaat çatışması yapmıyoruz. Bir yerde menfaat çatışması varsa orada huzursuzluk olur. Ben belediye başkanıyım o da il başkanı. Allah’a şükür ikimiz de belli bir yerdeyiz. AK Parti gibi bir partinin belediye başkanı olmak, il başkanı olmak; bundan daha büyük bir onur var mı?” (www.kanal46.com)