Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında bulunan ve kentsel yenileme alanı içerisine alınan kültürel varlıklar ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, bu alanların şehrin tarihi zenginlikleri olduğunu, turist çekmek için de büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediyenin geçmişte hayata geçirdiği, şu an yapılmakta olan ve gelecekte de yapılması planlanan proje çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Pınarbaşı Destan Çınaraltı Tesisleri'nde basın mensupları ile biraraya gelen Poyraz, alt yapı, sosyal belediyecilik, eğitime destek, kentsel dönüşüm, kültürel varlıkların korunması ve kentsel dönüşüme kadar birçok proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Poyraz, şehrin gelişimine yönelik bir çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Kahramanmaraş Kalesi, Ulu Cami ve Kapalı Çarşı ünitelerinin de bulunduğu tarihi ticaret bölgesi, Kayabaşı, Kurtuluş, Ekmekçi ve Divanlı mahallelerinin büyük bir kısmını içine alan bölgenin 2005 yılında Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamına alındığını ve Belediye Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Şekerli Caddesi'nden Kanlıdere Köprüsü'ne, Kanlıdere Caddesi'nden Atatürk Meydanı ile Belediye Çarşısı'na bağlanan alanın da yenileme alanı olarak belirlendiğini hatırlatan Poyraz, proje yapım işi ihalesinin yapıldığını aktardı.

Yine çalışmalar kapsamında Mahmut Arifi Paşa Konağı'nın restore çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Poyraz, Tarihi Uzunoluk Hamamı'nın da aslına uygun olarak yapım çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

TOKİ ile yapılacak çalışma ile kentsel dönüşümün Çamlık Mahallesi'nden başlayacağını da ifade eden Poyraz, ihaleyi alan firmanın TOKİ ile vatandaş arasındaki irtibatı sağlayacağını kaydetti.

Bunun yanı sıra eğitime destek konusundaki çalışmalardan da bahseden Poyraz, Eyüp Sultan Mahallesi'nde 12 bin 180 metrekare alanda, 24 derslikli, 720 öğrenci kapasiteli, kreş ve spor salonunun bulunduğu modern bir ilköğretim okulu yapım çalışmasının tamamlanmak üzere olduğu müjdesini verdi.

Katı Atık Projesi'ne de değinen Poyraz, proje için alan tahsisi yapılıp, ÇED olumlu raporu alındığını ve uygulama projesinin hazırlandığını dile getirerek, yakın zamanda inşasına başlanılacağını ifade etti.

Kahramanmaraş'a yapılacak olan Hafifi Raylı Sistem Projesi'nden de bahseden Poyraz, bu projenin sanayiden üniversite güzergahına, Ulu Camii' güzergahından da Binevler mevkiine doğru olacağını söyledi. (Cihan)