Kahramanmaraş'ın AK Parti'li Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ‘laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği iddiası’ ile hakkında kapatma davası açılan AK Parti’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmadığının açıklanması kararının Türkiye ve demokrasi açısından hayırlı bir şekilde sonuçlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye’de tüm herkesin kararın açıklanmasını beklediğini ve ekonominin adeta bu davanın sonucuna endekslendiğine dikkat çeken Poyraz; karar hakkında değerlendirmesini soran Gazeteci Mustafa Şirin’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Anayasa Mahkemesi kararını vererek partimizin kapanmayacağını açıkladı. Beklediğimiz bir karardı ve açıklanması ile mutlu olduk. Bundan sonra memlekete hizmet noktasında aynı azim ve heyecan ile yola devam diyoruz. Bu kararın bir zafer şeklinde algılanmaması için parti camiasındaki herkes soğukkanlı bir şekilde üzerine düşeni yerine getirerek ‘Hayırlı olsun’ dedi. Kararın hayırlı bir şekilde açıklanması ile adeta Türkiye’nin önündeki tıkanıklık giderilmiş oldu ve piyasaların dün akşamdan itibaren olumlu tepkiler vermesi bizleri sevindirdi. Türkiye’nin ve demokrasinin kazanması, ülkesini seven herkes tarafından olumlu bulundu. Dikkat çekilen hususlarda ise mesaj nettir. Buna göre bir durum değerlendirmesi yapılacaktır. Sonuç olarak; bu kararın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” (Ajans 46 - www.kanal46.com)