AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Avrupa Parlamentosu'nda gezi parkı eylemleri ile ilgili suçlamalara tepki gösterdi.


Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu (KPK), 72. Toplantısı'nın ilk oturumu Avrupa Parlamentosu'nda gergin bir havada gerçekleşti.


Taksim Gezi Parkı olayları ve Türkiye'nin AB üyelik sürecinde 22. faslın müzakerelere açılıp açılmamasının gölgesinde yapılan toplantıya önceden duyurulmasına karşın AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle katılmadı. 


AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre ve Eşbaşkan Afif Demirkıran başkanlığında iki gün sürecek KPK toplantısının birinci oturumuna Gezi Park olayları damgasını vurdu. Eşbaşkanların konuşmalarının ardından söz alan milletvekilleri zaman zaman karşılıklı atışmalara varan sunumlar gerçekleştirdi. AP Kıbrıs Milletvekili Takis Haji Georgiou'nun ''Egemen Bağış, bugün neden aramızda yok? Bize yönelttiği açıklamalardan sonra cesaret edip gelemedi mi?'' diye sorması salondaki tansiyonu artırdı.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu söz hakkı alarak şunları söyledi:


‘’Sosyal medyada yalan ve yanlış bilgileri, hakaretleri, her türlü bilgi kirliliğini sıfır maliyetle saniyeler içinde tüm dünyaya yayabilirsiniz ve inandırabilirsiniz. Fakat bunların düzeltilmesi için gerekli gayretler aylar alabileceği gibi, bu gayretlerin maliyeti de çok yüksek olacaktır. Sosyal medyada Başbakanımıza, Hükümetimize,İstanbul Valimize, Polislerimize çok ağır hakaretler yapılmıştır. Hatta bu hakaret edenler içinde bazı muhalefet milletvekilleri dahi yer almıştır. Üstelik Başbakanımıza hakaret edenlere bir muhalefet partimizin milletvekili tarafından para verilmiştir. Maalesef ülkemizde, Sosyal Medya üzerinden kasıtlı bilgi kirliliği ve provokasyon ortamı oluşturulmuştur. Örnek olarak, bir muhalefet partimizin kayıtlı bir bayan üyesi müftü eşi olduğunu beyanla facebook ortamında Sayın Başbakanımıza çok ciddi hakaretlerde bulunmuştur. İnandırıcı olmak için başörtüsü kullanmıştır. Fakat yapılan araştırma sonucunda kendisinin müftü eşi olmayıp muhalefet partisi üyesi olduğu ortaya çıkmıştır. AB Üyesi Ülkelerin çok değerli Parlamenterleri, lütfen, Türkiye’deki kendi büyükelçilerinizden ve ciddi bağımsız kaynaklardan Türkiye’deki Taksim Gezi Parkında olan son olaylarla ilgili doğru bilgileri alınız. Sosyal Medya yalanları ile yetinmek zorunda kalmayınız.’’


AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebu Bekir Gizligider ''Duran adamlar, tahrip ettikleri bina ve araçların üzerinde duruyorlar'' diyerek havaya kaldırdığı bir fotoğrafı milletvekillerine gösterdi. Gizligider ''Varsa aşırı güç kullanımı idare gerekli tahkikatı yapar ve ilgilileri yargıya sevk eder.'' diyerek Brezilya'da da aynı tip maske ve eylem şekline atıfta bulunarak anahtar teslimi devrim yapıcılardan söz etti.