29 Mart 2009 yerel seçimlerinde başta Kahramanmaraş merkez olmak üzere birçok yerde belediyeyi kazanmayı kendisine hedef seçen Saadet Partisi’nin (SP) kent merkezindeki seçim bürosu hizmete sunuldu.

29 Mart yerel seçimleri öncesi siyasi hareketlilik artıyor. Ak Parti’de aday gösterilmemesinin ardından siyasete Saadet Partisi’nde devam etme kararı alan ve belediye başkan adayı olan eski milletvekili ve eski belediye başkanı Hanefi Mahçiçek, halk arasında merkez otobüs durağı olarak bilinen Yeni Hükümet Caddesi üzerindeki seçim bürosunun resmi açılışını yaptı.
Bir hayli iddialı görünen Mahçiçek, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Poyraz’ı eleştirerek seçim için şok ve çarpıcı açıklamalar yaptı. Mahçiçek; “Dün bizim projelerimize engel olmaya çalışanlar, bu gün o projeleri sahiplendiler” dedi. Bugün Cuma namazını müteakip gerçekleştirilen açılış törenine katılım ve ilgi yüksek oldu.

Saadet Partisi İl ve İlçe yönetimi, ilçe ve beldelerden gelen teşkilat üyelerinin de katıldığı açılış törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Partililerine hitap eden Mahçiçek, kendi döneminin ardından dişe dokunur hiçbir projeye imza atılmadığını öne sürdü.

Mahçiçek şöyle konuştu: “Soruyorum, Allah aşkına bizim başlattığımız Karasu projesinin ardından bir tane büyük proje geliştirebildiler mi?. Geliştirmeyi bırakın bizim hayata geçirecek olduğumuz atık su projesini iptal ettiler. Oysa biz tüm bağlantıları kurmuş, yurt dışından kredi temin etmiş ve memleketin en büyük problemlerinden biri olan atık su sorununu çözmüş olacaktık. Onu da geçtik, biz Karasuya başladığımız zaman ona engel olmaya çalışanlar, o projeyi eleştirenler daha sonra dört elle o projeye sarıldılar ve sahiplendiler.”

Kahramanmaraş Belediyesi’nin Ayvalı Projesinin de borç yükü altına girdiğini belirten Mahçiçek, “Şimdi de Ayvalı’nın 80 trilyonluk borcu altına girdiler ve o borcu ödeyecekler” ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş Belediyesi’nin bütçeyi verimli kullanamadığını da ileri süren Mahçiçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz belediyeyi aldığımızda bütçe 8 trilyondu. Görevi bıraktığımızda ise bu rakam 72 trilyondu. Bu ne demek biliyor musunuz? Biz bütçeyi yüzde 900 artırmışız, bu çok ciddi bir rakam. Şimdi ise belediyenin bütçesi 150 trilyon. Bunun 50 trilyonu otogardan gelen para. Bunun karşılığında bakıyoruz ne yaptılar memlekete. Aldığınız bu elli trilyonla ne yaptınız. Sadece birkaç metre kaldırım, bir de kendi resimlerini asmak için reklâm panoları başka bir şey yok. Ha unutuyordum, bir de terminal yaptılar. Vatandaşlarım; inşallah belediyeyi kazandığımızda o terminali ilçe ve köy garajı yapıp, Kahramanmaraş’a yakışır, gerçek bir otogar inşa edeceğiz” dedi.

Mahçiçek, belediyeyi kazandıklarında Kahramanmaraş’ı bölgenin merkezi haline getireceklerini öne sürüdüğü konuşmasının sonunda şu sözlere yer verdi:

“İnşallah seçimi kazandığımızda, artık Gaziantep, Kayseri veya Adana örnek gösterilmeyecek. Biz geldiğimizde bölgede parmakla gösterilen, bölgenin lider ve gelişmiş şehri Kahramanmaraş olacaktır. Bunu gerçekleştirecek, ufuk ta , vizyon da, plan da, proje de bizde bulunuyor.”
Mahçiçek ve parti yöneticileri daha sonra açılan kurdeleyi keserek, seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdiler. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...