Saadet Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ömer Polat, Elbistan'ın il olma konusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mayıs tarihindeki Kahramanmaraş mitingi ile yeniden gündeme geldiğini belirterek, Elbistan'ın il olması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Milletvekili adayı Ömer Polat, yaptığı açıklamada, yıllardır Elbistan halkının ve sivil tolum örgütlerinin talebi olan il olma konusunu siyasilerin bir türlü çözemediğini belirterek, "Elbistan'ın il olması doğal bir haktır. Nüfusça 37 ilden büyük olmasının yanında endüstriyel açıdan, coğrafi konum açısından, kültür, tarih ve turizm açısından öne çıkmaktadır. Bu yönleriyle Elbistan, il olma hakkını çoktan hak etmiş olan bir şehrimizdir. Bugüne kadar bölgesel siyaset ve genel siyaset Elbistan'ımıza karşı görevini yapmamıştır" dedi

Polat, şunları söyledi:

"Hükümet Elbistan'ı il yapmayı düşünmüyor. AK Parti Milletvekili Adayı Mahir Ünal da 160 kilometre mesafedeki Kahramanmaraş ile Elbistan'ın bütünleştirilebileceğinden bahsediyor. Oysa Kahramanmaraş'ımızın Büyükşehir, Elbistan'ın da il olması bir ulufe, bir bahşiş değil bugüne kadar gasp edilmiş haklarının iadesidir. Yıllardır verilmeyen bu hakların iadesi inşallah Saadet iktidarına nasip olacaktır. "

Kahramanmaraş'ın nüfusunun ve gelişmişlik düzeyinin yanlış uygulamalar yüzünden korunamadığını belirten Polat, "Kahramanmaraşlılar Çalışkan ve müteşebbis bir ruha sahiptir. Tekstil sektöründe ülkemizin önde gelen ili konumuna gelmişken, yanlış tarım ve sanayi politikaları yüzünden büyümesi engellenmiştir. Saadet Partisi iktidarında 'Yerel Kalkınma Politikası' çerçevesinde Kahramanmaraş'ımızın tarım, sanayi, ticaret, ulaşım ve turizm açısından hak ettiği Büyükşehir unvanı verilecektir. Elbistan'ımızın da il olması doğal hakkıdır"diye konuştu. (Haberler)