TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, anayasanın 1 ve 3. maddelerindeki hükümlerin değişmeyeceğini söyledi.

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen İl Danışma Meclis Toplantısı'na Mehmet Sağlam'ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek, Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Yozgat İl Başakanı Yusuf Başer, teşkilat çalışmaları hakkında bilgi vererek, AK Parti iktidarı döneminde tüm Türkiye'de olduğu gibi ilde de önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti

Mehmet Sağlam ise Türkiye'de Türk demokrasisinde siyasete bırakılan alanın 1982 Anayasası'yla daraltıldığını, Türkiye'de yargı siyasete müdahale eder, Türkiye'de silahlı kuvvetler siyasete müdahale eder durumda olduğunu belirterek, "Demokratik gelişim sürecini başta muhalefet olmak üzere medya ve basın çok farklı bir şekilde Türk milletine anlatıyor. Şimdi ben size neler olmayacak onları söylüyorum. Bu kesinlikle şimdiye kadar işittiğiniz bir takım sözlerle hiç bağdaşmayacak. Anayasanın 1 ve 3. maddelerinde bazı hükümler var. Bunlar hiç değişmeyecektir." dedi

Anayasanın birinci maddesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir cumhuriyettir diyen Sağlam, "Bu Cumhuriyet'in nitelikleri demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Burada her zaman laikliği birinci sıraya koymaya çalışıyorlar, hayır, anayasa ilk önce Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir cumhuriyettir, laik bir cumhuriyettir, üçüncüsü sosyal bir cumhuriyettir ve bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milletiyle tektir, devletiyle tek milli bir devlettir, resmi dili Türkçe'dir. Eğitim dili Türkçe'dir. Herkes ana dilini konuşabilir, öğrenmeye çalışabilir, ama resmi dili ve eğitim dili Türkçe'dir, bu değiştirilemez, değiştirilmesi teklif bile edilemez. Milli Marşımız İstiklal Marşıdır, Başkenti Ankara'dır, bayrağı ay yıldızlı Türk Bayrağıdır. Size ne söylerlerse söylesinler Türkiye'de bu maddeler değişmeyecek." şeklinde konuştu. (CİHAN)