-----SAYIN BAŞBAKANIM DUY SESİMİ-----

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasamızın 2 Maddesinin HUKUK DEVLETİ olduğu halde, Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı Yargı Kararlarını uygulamamaktadır.

AK PARTİ' li olan Kahramanmaraş Belediyesi Başkanı Sayın Mustafa POYRAZ, maalesef Yargı Kararlarını kasten uygulamayarak, suç işlemeye devam ettiği gibi sanki ben PADİŞAH’ım demektedir.

Sayın Başbakanımızın bir sözünü yazmak istiyorum. "AK PARTİ' de her şey hizmet esaslıdır. Her birim, vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek için çalışmaktadır. Her birimimiz, vitrini süslemek amacı ile değil, Millete hizmet amacı ile kurulmuştur ve Millete efendilik yoktur, Millete hizmet etmek vardır." sözünü söyleyen sayın R.Tayyip ERDOĞAN' ın bu sözü galiba ilimiz Belediyesine ulaşamamaktadır.

1999 tarihinden bu yana, Kahramanmaraş Belediyesi ile HUKUK alanında yaptığım mücadele sonucunda, haklılığımın ortaya çıkarılmasını sağlayan yargı kararları, her ne hikmetse uygulanmamaya devam ettiği gibi, kasten uygulanmamaya devam etmektedir.

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından 1999 tarihinde mevzuata uygun olarak kabul edilen projelerimin incelenmesi sonucunda, dilekçe arkasına inşaat ruhsat harçlarının hesap edilmesi ve tarafımdan bu harçların belediye kurum veznesine tahsilat makbuzu karşılığında yatırmış olmama rağmen maalesef inşaat ruhsatım düzenlenip verilmemiştir.

İnşaat ruhsatımın düzenlenip tarafıma verilmesi için yaptığım yazılı başvurum, Kahramanmaraş belediyesi tarafından yazılı olarak REDDEDİLMİŞTİR.

Bu RED işleminin İPTALİ için açmış olduğum dava ; Gaziantep 1.İdare Mahkemesi tarafından lehime sonuçlanarak İPTALİNE karar verilmiştir.Bu iptal kararı KESİNLEŞMİŞTİR.

Kesinleşen İPTAL kararının uygulanması için yaptığım defalarca müracaat olmasına ragmen, Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı bu yargı kararını uygulamak yerine, uygulamamak adına akla hayale gelmeyecek şekilde kasti davranışlar sergilemiştir.

Ortada bir İPTAL kararı mevcut iken ve bu karar doğrultusunda tarafıma inşaat ruhsatım düzenlenip verilmesi gerekirken, bu sefer inşaatıma mühürleme yapmışlar, müteakip yıkım kararı vermişlerdir. Bu mühürleme ve yıkım kararına karşılık yürütmenin durdurulması talepli iptal davası açmak durumunda kaldım.

Bu dava ; Gaziantep 1. İdare Mahkemesince YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASINA karar verilmiş olup, bu karar içeriğinde daha önceki Aynı Mahkemenin vermiş olduğu İPTAL kararının ne anlama geldiği de açık açık belirtilmiştir.

Hal böyle iken, ortada apaçık yargı kararları mevcut ve bu kararların uygulanması için Belediyeye müracaat etmeme rağmen, yine yargı kararını kasten uygulamamaya devam edilmektedir.

Yazımın başlığında belirttiğim BAŞBAKANIM DUY SESİMİ derken Kahramanmaraş Belediyesinde bir PADİŞAHLIK uygulanmakta olunduğunu haykırmak anlamında söylediğim bir sözdür. Büyük TÜRKİYE' mizin bin bir sorunları ile uğraşan Başbakanımızın, bir sade vatandaş olan benim sesimi duyması adına siz değerli basın aracılığıyla bu haykırışımla sesleniyorum.

Ayrıca Kahramanmaraş belediyesinde USULSÜZ İHALELER, USULSÜZ İMAR UYGULAMALARI, USULSÜZ SOSYAL TESİS ARSALARININ SATILMASI, USULSÜZ CAMİ ARSALARININ DAHİ SATILMASI, USULSÜZ VERİLEN İNŞAAT RUHSATLARININ EVRAKLARI, tüm bu evraklar ve belgeler elimde mevcuttur.

Başbakanım ’ın bir müfettiş görevlendirmesi durumunda, tüm bu belgeler istenildiğinde derhal vereceğim. Yargı kararlarının uygulanmaması ve ihale yolsuzluğu hakkında içişleri bakanlığına bizzat başvurmuş bulunmaktayım. Buradan tüm yetkili mercilere ve Sayın BAŞBAKANIM’ a sesleniyorum;

SESİMİ DUYUNUZ, HAK ARAYAN BİR VATANDAŞ OLARAK HAKKIMI YASAL YOLLARDAN ARAMAK SUÇ İSE VE BU YASAL YOLLARDA YÜRÜRKEN, KAHRAMANMARAŞ AK PARTİ İL BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN, ŞİKAYETLERİMİN SONUÇSUZ KALMASI BAKIMINDAN, BAGIMSIZ YARGI SAVCILARINA BİLE SİYASİ BASKILAR YAPILIYORSA, KAHRAMANMARAŞ AK PARTİ İL, İLÇE TEŞKİLAT BAŞKANLARINA ve BELEDİYE BAŞKANI POYRAZ’ a PADİŞAHMISINIZ, sözünü söylememde bir mahzur görmüyorum.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ DEMOKRATİK, LAİK VE SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ ise Kahramanmaraş ili belediyesi de bu başlıklar altında Kanunlar ile yönetilen bir ildir.

KAHRAMANMARAŞ BELEDİYESİ; ALİ BABANIN BİR ÇİFTLİĞİ VAR ŞARKISI GİBİ ; POYRAZ'IN YÖNETTİĞİ BİR ÇİFTLİK MİDİR.

SAYIN BAŞBAKANIM DUY SESİMİ
SAYGILARIMLA...
H. Mustafa Karaaslan


(EDİTÖRÜN NOTU: BU YAZI SİTE ÜYESİ OKUYUCU TARAFINDAN GÖNDERİLMİŞ OLUP, HUKUKİ SORUMLULUĞU GÖNDERENE AİT BULUNMAKLA BİRLİKTE HABER MERKEZİ İLE İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR. BİLGİLENDİRME AÇISINDAN DUYURULUR...)