Kahramanmaraş 22. dönem milletvekili ve belediye eski başkanı Ali Sezal, kendisi gibi eski milletvekili ve belediye eski başkanı olan Hanefi Mahçiçek’le ‘kanka’ oldukları yönünde daha önce Kanal 46’da çıkan haberle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine; “Ne yani; kanka olmayıp ta kavgalı mı olsaydık. Hanefi bey benim kardeşimdir. Geçmişte aramızda bir rekabet oldu. Siyasette rekabet normal ve doğaldır. Kaldı ki; çoğu zaman da beraberce bu memleketin sorunlarının çözümü için çalıştık” dedi.

Kahramanmaraş kent merkezinden uydu yayını yapan Aksu TV’de önceki akşam yayımlanan ve Erol Öner’in sunduğu ‘Gündem’ programının konuğu Hanefi Mahçiçek oldu. Mahçiçek’in hayatı, siyasi yaşamı ve Kahramanmaraşspor başkanlığı döneminin ele alındığı programa, kurt ve duayen siyasetçi Ali Sezal telefonla katıldı.

Türkiye’nin sayılı haber portalları arasında bulunan Kanal 46’da daha önce yayımlanan ve Kahramanmaraş ile Ankara gündemine adeta bomba gibi düşen; “Geçmişte zıt ikiliydiler, şimdi ise kanka (kankardeş) oldular” başlıklı haber hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine Sezal, şunları anlattı:

“Belediye başkanlığı görevimin ardından milletvekili adaylığım gündeme gelince başkanlık için aday adayları ortaya çıktı. O zamanki milletvekilleri bürokrasiden gelen bir ismin başkan adayı olmasını istiyorlardı. Ben ise teşkilattan gelen birisinin adaylığına sıcak bakıyordum. Böyle düşünmem de siyasi ortamda son derece normaldir. Elbette görüş ayrılıkları olacak. Önemli olan bunların bir çatışmaya ve kavgaya dönüşmemesidir. Sonuçta ben milletvekili, Hanefi bey kardeşim de belediye başkanı oldu. Biz kendisine yardımcı olduk, kendisi de bizim taleplerimize olumlu cevaplar verdi. Sonra kendisi de milletvekili oldu, meclise geldi ve beraberce bu memleketin sorunlarının çözümü için gayret gösterdik. Diğer partili arkadaşlarla da ortak nokta olan Kahramanmaraş meselelerinde bir araya gelerek bir şeyler yapmaya gayret gösterdik. Şu anda Hanefi bey ile aramızda herhangi bir mesele yoktur. Ben ona, o bana ziyarete geliyor, birkaç kez oturup birlikte yemek yedik. Şimdi bakıyorsun; “Kanka oldular” deniliyor. Ne yani; kanka olmayalım da kavgalı mı olalım isteniyor. Sanıyorum burada medya kendisine malzeme arıyor. Hanefi bey benim kardeşimdir. Aday olur listeye girer, gösterilir beraberce çalışırız. Kaldı ki, kim aday olursa olsun, partiye gider birlikte çalışır adayın seçilmesi için ter dökeriz. Bizim felsefe ve görüşümüz budur.” (AJANS 46 BASIN-YAYIN-TV TARAMA SERVİSİ - www.kanal46.tv)