Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından merkez ve ilçe belediye başkanlarının belirlenebilmesinde bir ölçü olarak kabul edilen temayül yoklamasının yankıları sürerken, aday adaylarından ve il eski başkanı Atıf Şirikçi’nin otomobilinin ön camında yer alan ve geçen döneme ait ‘milletvekili araç kartı’nı kimden aldığı merak ediliyor.

Kahramanmaraş’ın dünyaya açılan penceresi konumundaki Kanal 46’da 4 Ocak Pazar günü öğleden sonra servise sunulan ve gerek Kahramanmaraş gerekse de başkent Ankara’da büyük yankı yapan; “İşte AK Parti temayülünden anekdotlar” başlıklı yazıda, Şirikçi’nin otomobilinin camında bulunan milletvekili araç kartı ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulunuldu:

“Temayülü takip için Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne gelen basın mensuplarının bazılarının dikkatini, salon bahçesinde duran ve camında ‘milletvekili araç kartı’ bulunan siyah bir araba çekti. Kahramanmaraş milletvekillerinin Ankara’da veya başka yerlerde görevli olmaları nedeni ile bu temayüle gelmeyeceklerini bilen bu gazeteciler, 46 DS 001 plakalı siyah Audi marka otomobilin ve camındaki kartı fotoğraflayarak görüntülediler. Ancak camdaki kartta; “Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. Dönem Milletvekili araç kartı” ibaresinin yazılı olması ise kafaları karıştırdı.

Şu anda 23. dönem milletvekilleri işbaşında olduğu için otomobilin eski bir vekile ait olabileceği yorumları yapıldı. Ancak salonda yapılan araştırmada otomobilin il eski başkanı ve aday adayı Atıf Şirikçi’ye ait olduğu öğrenilirken, kartın ise ‘dalgınlıkla’ camda unutulmuş olabileceği yorumları yapıldı. Bu yazının ardından artık ‘günü ve hükmü’ biten bu kartın camdan kaldırılması beklenirken, kartın hangi vekil tarafından 'sehven (dalgınlıkla) unutulmuş' olduğu yönünde de merak ve araştırmalar başladı.”

İŞTE MERAK EDİLEN VE CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Bu değerlendirmenin ardından merak edilen ve cevabı beklenen sorular ise şöyle:

1- Atıf Şirikçi’ye bu araç kartını hangi milletvekili verdi veya söz konusu araçta unuttu? (Şirikçi veya bu kartı veren eski, yeni veya geçen dönemden beri devam eden milletvekili kim ise, bu durumu kamuoyuna açıklamalıdır.)

2- Atıf Şirikçi, 22. döneme ait bu kartı neden aracının ön camına takıyor? (Karayollarında seyir halinde iken geçiş üstünlüğünden yararlanabilmek için mi, hava atmak için mi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) rahatça girebilmek için mi yoksa da temayüle gelenlere; (Bakın milletvekilleri yanımda, beni destekliyor) imajı verebilmek için mi?)

3- Ortaya atılan iddialara göre; söz konusu otomobilde siren, dönerli ikaz lambası gibi geçiş üstünlüğüne sahip araçlara (protokol, polis, itfaiye, ambulans ve çekici araçları gibi..)
mahsus alet ve edevatlar bulunduğu da iddia ediliyor, bunlar doğru mudur?
(Eğer var ise hangi durumlarda kullanılıyor ve bunları kullanabilmek için yetkisi ve hakkı var mı?)

4- İl Başkanlığı sona eren ve aday adayı olan Atıf Şirikçi, bu kartı otomobilinde taşımakla ve ona buna bu şekilde göstermekle neyi amaçlıyor? (Bizler ve kamuoyu bu sorunun cevabını çok merak ediyoruz.) (www.kanal46.com)