Partisinin Kahramanmaraş İl Kongresi’ne katılmak üzere kente gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KATSO) ziyaret etti.

DP Genel Başkanı Soylu ve beraberindeki heyeti, KATSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sermet Çuhadar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri karşıladı.

Nazik ziyaretlerinden dolayı Soylu’ya teşekkür eden KATSO Başkan Vekili Çuhadar, Kahramanmaraş ekonomisi hakkında bilgi verdi. Soylu’ya kent ekonomisini ve sorunlarını içeren bir dosya veren Çuhadar, son yıllarda Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin Kahramanmaraş’ı da olumsuz etkiliğini kaydetti.

Konuşmasında Kahramanmaraş ekonomisinin tekstile dayalı olduğuna değinen Çuhadar, “Tekstil sektörü bugün düşük kur ve yüksek maliyetler nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. İhracat ve istihdamın lokomotifi olan sektör, gözden çıkarılamaz. Sektörün sorunları çözüme kavuşturulmalı. Dünya pazarındaki rekabetini arttıracak adımlar atılmalı.” diye konuştu.

İşadamları ile sohbet eden Soylu, Türkiye’de ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Dünyada iş dünyasının başının belası olabilecek bir trend yaşandığının altını çizen Soylu, özellikle 2007 yılında mortgage kriziyle birlikte ekonomik şok dalgayla karşı karşıya kalındığını hatırlattı. Soylu: “Şu anda dalga vuruyor. Bu dalganın sonucunun nereye varacağını hiç kimse bilmiyor. Hasar tespiti bile yok. Alınacak tedbirler dahi ölçülmüş değil. Şuan sadece pansuman tedbirler alınıyor.”dedi.

Çok ciddiye alınması gereken bir ekonomik süreçten geçildiğini anlatan Soylu, Türkiye’nin üretime dayalı ekonomik politikaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Düşük kur politikasının sanayiciyi ithalata yönlendirdiğini işaret eden Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: “Düşük kur politikası devam ettiği için özel sektör ara mal ithalatına yükleniyor. Böylece maliyetini düşürüp dünya ile rekabet etmeye çalışıyor. Bu durum Türkiye’nin sanayi üretimini düşürürken, ithalatını artıyor. Buda cari açığını artmasını tetikliyor.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Oda yöneticilerine teşekkür eden Soylu, KATSO hatıra defterini imzaladı. (www.kanal46.com)