Her ne kadar geçen aylarda Kahramanmaraş’taki parti binasında yaptığı basın toplantısında sarf ettiği ve Habur sınır kapısında yaşanan terör örgütü mensuplarının karşılama törenleri için “DTP şerefsizlik etti” sözleri için sonradan çark ettiyse de AK Parti milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal’ın son açıklaması da yine bomba etkisi yapacak. Tatlıbal, AK Parti’den aday gösterilmeyen Süleyman Topçuoğlu’na adaylıktan çekilerek başka partiden aday olmaması halinde makam teklif edildiği iddiasını doğruladı.

Yeniden belde olan merkeze bağlı Karacasu ve Kavlaklı beldelerinde 7 Mart 2010 Pazar günü yapılacak olan belediye seçimi için sayılı günler hızlı bir şekilde geçerken, partilerin adaylarının belli olması yarışı iyice kızıştırdı.

Seçim kararı alınmasının ardından aday olabilmek için AK Parti’ye müracaat eden beldenin eski belediye başkanı Süleyman Topçuoğlu, tıpkı 2004 seçimlerindeki gibi yine bu partiden aday yapılmadı. İktidar partisi adaylık için eğitimci Faruk Aksu’yu tercih ederken, Süleyman Topçuoğlu ise bu kez adaylık için Saadet Partisi’nin kapısını çaldı.

Süleyman Topçuoğlu Saadet kapısından içeriye kabul edilirken, daha önce adeta dilinin altında sakladığı sırları bir bir açıklamaya başladı. Önceki akşam Aksu TV’ye şok bir açıklama yapan Saadet Partisi Karacasu beldesi Belediye Başkan adayı Süleyman Topçuoğlu, adaylıktan çekilmesi için kendisine AK Parti tarafından makam teklif edildiği iddiasını ortaya attı.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinliklerini izlemek üzere kente gelen ve AK Parti’nin dobra sözlü milletvekili olarak halkın gönlünde taht kuran Cafer Tatlıbal, eğip bükmeden Topçuoğlu’nun bu iddiasının doğru olduğunu söyledi. Hatta fikrin kendisinden çıktığını ve bu iş için kendisinin aracı olduğunu ve Topçuoğlu ile yakınlarına bunu söylediğini belirten Vekil Tatlıbal; “Partimizin daha fazla oy alabilmesi için böyle bir teklifte bulundum. Eğer kendisi kabul etseydi Ankara’da yerini bile ayarlayarak sözünü almıştım. Böylece kendisini mağdur etmeyecektik ama olmadı. Hayırlısı olsun” şeklinde konuştu.

Bakalım olay milletvekili Cafer Tatlıbal’ın bu samimi sözleri siyasi kulislerde ne gibi yankı yapacak. (MEDYA TAKİP VE POLİTİKA SERVİSLERİ - www.kanal46.com)