Partilerin milletvekili adayları günlerdir tartışılıyor. Her partinin tercihleri üzerine eleştiriler de övgüler de bir arada.

Fakat adaylar arasında kamuoyunun tanımadığı, 'sıra dışı' isimler de var. Onlardan biri de Eskişehir'den 'Tekelci Ahmet abi'. Bu, onun lakabı.

Gerçek ismi Ahmet Yılmaz (36). Seçime bağımsız olarak girecek. Adaylık için gerekli 7 bin 734 lirayı da internetten topladı. Onu 'ilginç' kılan da bu. Fakat hikâyesi de en az 'internetten aday gösterilmesi' kadar ilgi çekici.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Alanönü Mahallesi'nde, 23 Nisan 2010 gecesi saat 23.00 sularında bir kişi bıçaklanır. Oto kiralama dükkânı sahibi Ahmet Yılmaz, yan taraftaki Tekel bayiine içki değiştirmek için gelen sarhoş müşterilerin kavga çıkarması üzerine komşusuna yardıma giderken bıçakla yaralanmıştır. Buna rağmen sarhoşlara içki şişelerini fırlatarak onları kaçırmayı başarır.

Yılmaz'ın, güvenlik kameraları kayıtlarına yansıyan mücadelesi, kısa süre sonra internete düşer ve 'patlar'. Bütün Türkiye'-de tıklanan görüntüler, Yılmaz'ı bir anda çevresinde 'kahraman' haline getirir. "Tekelci Ahmet" lakabıyla ünlenir.

İnternet üzerinden yayın yapan "İnci Sözlük" grubu da kendisini milletvekili adaylığı ile ödüllendirir. Bir kampanya başlatan site, Yılmaz için para toplamaya başlar. Türkiye genelinde başlatılan kampanya ile bağımsız adaylık için gerekli para toplanır. Fazlası da seçim kampanyasında kullanılacak.

Yılmaz'dan kendilerinin sesi kulağı olmasını isteyen grup, Yılmaz'a her türlü desteği veriyor.

Bağımsız milletvekilliği teklifini alınca önce çok şaşırdığını, ardından kabul ettiğini anlatan Yılmaz, milletvekili seçilerek, garibanların sesi olmak istiyor. Adaylık teklifini ise şöyle anlatıyor: "İnci Sözlük grubu üyesi öğrenciler parayı toplayarak bana getirdiler. Öğrenciler, halkın sesi olmamı istediler. Ben de onları kırmayarak Yüksek Seçim Kurulu'na adaylığımı bildirdim ve aday oldum."

Seçim çalışmalarına başladığını bildiren Yılmaz, "Beni tüm Türkiye'de destekleyen öğrencilerin, halkın ve Eskişehir'in sesi olmak istiyorum." ifadesini kullanıyor.

ZAMAN


Editör: TE Bilisim