Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği deposunda AKP'ye ait seçim ve propaganda malzemeleri bulunduğu ihbarı savcılığı harekete geçirdi. Depoda, AKP'nin seçim afişleri, bayrakları, broşürleri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente geldiği sırada asılan pankartları bulundu. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla depoya baskın düzenleyen polis, savcı nezaretinde aramaları sürdürüyor. Cumhuriyet Savcılığı, depoda tespit yapıyor.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Özel İdare Genel Sekreterliği'nde rutin yapılan İl Genel Meclisi toplantısının olduğu sırada DTP'li üyeler bodrum katında AKP'ye ait seçim afişleri bayrakları ve flamaları bulunduğu gerekçesiyle İl Genel Meclisi'nde bir arama yapılmasını talep ettiler. DTP'li üyelerin bu ihbarına CHP'li üyeler de destek verdi.

Mehmet Tunç başkanlığındaki üyeler bu manzarayla karşılaştılar. Bazı İl Genel Meclis üyeleri cep telefonuna çektiler ve bunu basın mensuplarına gösterdiler.

DTP'li üye Özgür Söylemez açıklama yaptıktan sonra Cumhuriyet Savcısı'na suç duyurusunda bulundu. Daha sonra savcıyla beraber depoda bulunan afişlerin bulunduğu yere geldiler.