Sadece sahil kesimleri 'hayır' diyor...Türkiye genelinde saat 17.00'de oy verme işlemi sona erdi. Şu ana kadar sandıkların yüzde 95'ü açıldı.

İlk gelen sonuçlara göre 'evet' diyenlerin oranı yüzde 58, 'hayır' diyenlerin oranı yüzde 42.

Kahramanmaraş genelinde de Evet oylarının oranı yüzde 78, Hayır oylarının oranı ise yüzde 22 düzeyinde bulunuyor.

KAHRAMANMARAŞ

Evet % 78.59 (394,915) oy
Hayır % 21.41 (107,589) oy
Toplam Sandık Sayısı : 2,018
Açılan Sandık Sayısı: 1,854
Geçersiz Oy Sayısı : 6,800
Toplam Oy Sayısı : 502,504

İstanbul'da evet oyları yüzde 54.85 ile önde gidiyor.

İzmir'de Hayır oyları yüzde 62.91'e ulaşarak Evet'i geride bıraktı.

Referandum haritasına bakıldığında Ege ve Akdeniz'in Hayır oyu kullandığı, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Marmara bölgesinde ise Evet oyunun daha etkili olduğu gözleniyor.

Türkiye genelinde katılım yüzde 75 seviyelerinde kaldı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanlığı’nda açıklama yapması bekleniyor. İstanbul’da Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu’nda eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile oy kullanan Başbakan Erdoğan’ın, akşam saatlerinde referandum sonuçlarına ilişkin olarak AKP İl Başkanlığı’na gelerek bir konuşma yapması bekleniyor.

Başbakan’ın gelmesinden önce parti il başkanlığında hazır bulunan basın mensupları güvenlik gerekçesiyle dışarı çıkartılırken, saat 18.00 sıralarında köpekli bomba araması yapıldı. Arama sonrasında basın mensupları tekrar Başbakan’ın konuşma yapması beklenen partinin konferans salonuna alındı. AKP İstanbul İl Başkanlığı binasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Devlet Bakanı Egemen Bağış ve bazı İstanbul milletvekillerinin geleceği duyuruldu.

Dünya basını ilk sonuçları flaş geçti!

İngiliz haber ajansı Reuters, resmi olmayan sonuçlara göre Türk halkının yüzde 61'inin referanduma "evet" dediğini belirtti. Haberin sonunda verilen yorumda bu sonuçların 2011 yılındaki milletvekilliği seçimleri için Başbakan Erdoğan'a büyük itici güç olacağı ifadesini kullandı.

Associated Press (AP) ajansı, gelen ilk sonuçların halkın askeri darbe anayasasının değişimi için hükümete güçlü bir destek verdiğini ortaya koyduğunu kaydetti.