Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, 'Kadın Hakları Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kaçar, "Türkiye, köklü ve güçlü bir kadın hareketine sahip" dedi.


Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın Kadın hakları günü mesajı şöyle;


"Tarihimizden, kültürümüzden, inancımızdan aldığımız değerlerle Osmanlı Devleti’nde atılan bu temel, Cumhuriyet döneminde daha da güçlenmiştir.


Bugün; kadınlarımız için 1934 yılında atılan köklü adımın “Seçme ve Seçilme Hakkını” elde etmemizin 79. Yıl dönümü.


Bu vesile ile bir kez daha Türk kadınlarına haklarını dünyanın pek çok ülkesindeki hemcinslerimizden daha önce tanıyan Büyük önderimiz Atatürk’ü şükranla anıyorum.


Hiç kuşkusuz ülkemizin geleceği kadın ve erkeğin el ele vererek uyum içinde çalışmalarına bağlıdır.


İnanıyorum ki, kadınlarımız siyasette daha etkin rol üstlenmeleri halinde, büyük başarılara imza atacak, ülkemizin kalkınmasına, ilerlemesine büyük katkılarda bulunacaklar.


Siyasette arzu ettiğimiz seviyede temsilimiz için kuşkusuz; kadınların örgütlü gayretlerine ihtiyacımız var. Bu alanda çok önemli ve güzel faaliyetler yürüten Sivil Toplum Örgütlerimize teşekkür ediyorum.


Sadece siyaset ve parlamentoda değil, karar alma mekanizması denilen alanda da sayımız artıyor. Yargı’daki, üniversitelerimizdeki ve kurumlarımızdaki üst düzey bürokratlarımız göğsümüzü kabartıyor.


Bu günlere kolay gelinmedi. AK Parti; kadınlarımızın toplumsal hayatta, iş hayatında, siyasette daha güçlü bir şekilde var olabilmeleri, eğitim fırsatlarından yararlanmaları için çok büyük reformlar gerçekleştirdi. Kanunlarımızda önemli değişiklikler yapıldı, birçok proje hayata geçirildi.


Bu düşüncelerle bizlerin siyasal yaşama katılımları yönünde köklü, hukuksal ve toplumsal bir dönüşümü ifade eden Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 79. yıldönümünü kutluyor, bütün kadınlarımızı sevgiyle selamlıyorum."