MHP lideri Devlet Bahçeli, 17 Aralık 2013 tarihinin Türkiye’yi felakete sürükleyen ve iç kargaşaya götüren bir tarih olarak hafızalarda yerini alacağını söyledi.

AKP’nin 17 Aralık’ı ortadan kaldırmadan, 17 Aralık’ın yolsuzluk ve rüşvetinin hesabını sormadan veya vermeden Türkiye’yi yönetme şansının kalmadığını belirtti.

Başbakan’ın ‘Türkiye’de faiz lobileriyle uğraşıyoruz.’ dediğini hatırlatan Bahçeli, “Ama gördük ki Türkiye’de bir yalan lobisi var; karşılığı AKP. Türkiye’de bir çalan lobisi var; karşılığı AKP. Türkiye’de bir talan lobisi var. Onun da karşılığı AKP’dir. AKP çalmanın, yalanın, talanın hesabını demokrasi içerisinde mutlaka verecektir.” dedi.

Aksaray’da halka hitap eden Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından zihinlere ayakkabı kutusu ve içindeki 4,5 milyon doların geldiğini anlattı. Bahçeli,şöyle devam etti: “Artık ülkede 97 günden bu yana ayakkabı kutusuyla dolar arasında bir ilişki kurulur, arkasından da ayakkabı unutulursa bu kara lekeyi kim silecektir? Özellikle genç nesillerimizde bu akılda kalan bir durum olmuştur. Nerede Recep Tayyip Erdoğan, nerede Adalet ve Kalkınma Partisi adı geçse yeni yetişen nesil, ‘Ha bu ayakkabı kutusu partisi galiba’ diyecektir. Bundan kurtuluş yok. Bundan tek bir kurtuluş var; 97 günden bu yana, ‘montajdı, komploydu, haşhaşiydi, alçaktı, haindi’ diyerek, adalette sorgulamayı terk edip, orayı reddedip, arkasında suçluyu birilerinin üzerine yıkarak, yolsuzluk ve rüşvetten üzerlerine gelmiş lekeyi temizleyeceklerini zannediyorlarsa bu mümkün değil. Artık halka mal olmuştur. Halk gözüyle görecektir; bu yolsuzluk ve rüşvet üzerine gerçek adalet tecelli eder, uygulanırken yolsuzluk ve rüşveti kim yapmışsa onun hesap verdiği günü görünceye kadar buna inanmayacaktır.”