Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararıyla, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesine tepki göstermek için Şişli'den Taksim'e yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında Sebahat Tunceli başta olmak üzere milletvekilleri de biber gazından etkilendi.

Aralarında bağımsız milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Levent Tüzel ve Ertuğrul Kürkçü'nün de bulunduğu yaklaşık 600 kişilik grup, YSK'nın Hatip Dicle kararını protesto etmek için Şişli Camii önünde toplandı. Eylem nedeniyle çevik kuvvet polisi çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Taksim'e yürümek isteyen grup adına Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel polisle uzun süre pazarlık yaptı. Ancak polis yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtti.

POLİS MERKEZİNE TAŞLI SALDIRI

Bunun üzerine Şişli Adliyesi önünden yürüyüp, Halaskargazi Caddesi'ne çıkan eylemciler, Taksim'e yürümek istedi. Bunun üzerine polis gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sonrası ortalık savaş alanına dönerken, göstericiler ara sokaklara dağıldı. Biber gazından BDP'nin desteklediği bağımsız vekiller de nasibini aldı. (Mynet)
Editör: TE Bilisim