AKP Kahramanmaraş Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Fatih Arıkan, bazı bürokratlar da değişiklikler olacağını söyledi:

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş Milletvekillerimiz, il, ilçe başkanımız ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle yapılacak toplantı sonrası bir ekip olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ü en kısa zamanda ziyarete gideceğiz. Kahramanmaraş’tan bir heyet oluşturulup yapılacak olan bu ziyaret çok önemlidir. Kentin hem tanıtımını yapmış olacağız. Hem de Kahramanmaraş’ın eksikliklerini belirtmiş olacağız.” dedi.

Arıkan, parti çalışmalarıyla ilgili ise şunları söyledi: “Biz Ak Parti olarak her zaman Kahramanmaraş sevdalısıyız. Ekonomide şehrimizi en iyi yerlere getirme gayreti içerisindeyiz. Sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkımız bunu gördüğü içinde yüzde 80’e varan oylarla bizlere daha fazla çalışma azmi ve sorumluluk yüklenmiştir. Bizlerde sorumluluğumuzu biliyoruz. Parti teşkilatı ve milletvekillerimiz ile çok iyi bir uyum içerisindeyiz. Çok kısa zaman zarfı içerisinde Kahramanmaraş’ın tüm duble karayollarının yapımı bitirilerek, trafik yönünden rahat bir nefes aldırmış olacağız. Yapımı devam eden Kahramanmaraş-Kayseri yolu bitirildiği takdirde doğuyla batı arasındaki yol hem kısalacak hem de kazalara karşı azalmalar olacaktır. Bir heyet oluşturup Cumhurbaşkanımıza hayırlı olsuna gittiğimizde Kahramanmaraş-Kayseri karayolunun biran önce bitirilmesini isteyeceğiz. İki kardeş şehrin yol problemlerini çözeceğiz. Ödenek azlığından yavaş ilerlemekte. Ama çıkaracağımız ödenekle inşallah en kısa zaman içerisinde bu duble yolun bitmesiyle, iki şehrin Ticaret hacmini de daha iyi seviyeye getirmiş olacağız.”

ABDULLAH GÜL 12 ŞUBAT’TA KAHRAMRAMANMARAŞ’A GELECEK

Milletvekili Arıkan, “Seçimlerden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ü ilimize davet etmiştik. Şimdi teşkilatımız ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile bir kez daha resmi davet ederek Kurtuluş günümüz olan 12 Şubat günü Sayın Cumhurbaşkanımızı Kahramanmaraş’a getirip en güzel şekilde ağırlayarak Kahramanmaraş misafirliğini göstereceğiz” dedi.

BÜROKRATLAR ÇOK ÇALIŞMALIDIR

İnsan Hakları Komisyon Üyesi Fatih Arıkan, şöyle konuştu: “Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantılarda şehrimizde görev yapan bürokratların karnelerini çıkartarak çalışmayanları ve çok çalışanları ayırt edeceğiz. Testiyi kıranda bir, testiyi taşıyanda bir olmayacaktır. Biz nasıl memleket menfaatleri için gece gündüz çalışıyorsak onlar da çalışmalıdırlar. Kahramanmaraş’ta görev yapan üç vali yardımcısına ilaveten iki tane daha vali yardımcısının ataması yapılacak. Böylece beş vali yardımcımız daha rahat görev yapacak. Ayrıca bazı bürokratlarda da değişiklikler olacaktır.”

KAHRAMANMARAŞ’IN TAŞI TOPRAĞI ALTIN

“Kara Maraş depremle değil, selle yok olmuş tarih kokan bir mahalledir. Burası sit alan ilan edilip kazı çalışmaları başlatılırsa, komşumuz Gaziantep’te olduğu gibi Zeugma gibi bir çok tarihi mozaikleri gün ışığına çıkarabiliriz.”

KAHRAMANMARAŞ TURİZM ŞEHRİ OLMALI

“Turizm Bakanımızla görüştük. Kahramanmaraş’ın bir Turizm memleketi olduğunu her zaman olduğu gibi yine tekrarladık.. Kendisi Kahramanmaraş’ı ziyaret edecektir. Kahramanmaraş eski yerleşim yeridir. Her tarafı tarih kokuyor. Memleketimizde deniz turizmi yoksa, kültür ve inanç turizmi başlatılması gerekir. Başkonuş yaylamız yerli ve yabancı turist için bulunmaz bir tanıtım merkezidir. Orayı biran önce faaliyete geçirmek lazım. Yine barajlarımızda su oyunları, 7 kuyular bölgesinde kayak sporu için gerekli hamleleri başlatmamız lazım. Afşin ilçesinde bulunan ve tüm Türkiye’nin bildiği Eshab-ı Kehf külliyesinin restorasyonu için 6 trilyon ödenek çıkartmak için elimden gelen bütün gayreti gösterdim ve bu konuda bu ödeneği çıkarttık. Restorasyon çalışmaları sürüyor.” (www.kanal46.tv)