Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Yönetim Kurulu üyesi Eyyüp Zıba, 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde Kahramanmaraş Belediyesi’ni mutlaka kazanacaklarını öne sürdü. Zıba; “AKP’nin oyları eriyor. AKP’liler şu anda bu düşüşü durdurabilmek için genel başkanlarını kente getiriyorlar. Ama 22 Şubat Pazar günü kente gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bile bu düşüşü durduramayacak” diye iddialı konuştu.

MHP Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Mustafa Daşcı’ya olan ilginin her geçen gün artarak yükseldiğini ifade eden Zıba, AKP ile MHP arasında geçecek olan Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı yarışında ipi MHP olarak kendilerinin göğüsleyeceğini de ileri sürdü.

Kanal 46 Haber Merkezi’ne ziyarette bulunarak açıklamalar yapan Eyyüp Zıba şunları kaydetti: “Korkunun ecele faydası yoktur. AKP, kalesi konumundaki Kahramanmaraş’ta belediye başkanlığını kaybedecektir. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz. 20 yıldır devam eden ve Kahramanmaraş’ı hak ettiği konuma bir türlü getiremeyen bu zihniyetin yerine MHP gelecektir. Adayımızın da ifade ettiği gibi; söz birliği, el birliği ve güç birliği ile Kahramanmaraş’ı hak ettiği noktaya taşıyacağız. Çağdaş bir Kahramanmaraş için MHP’nin yerel iktidarı şarttır.”

22 Şubat Pazar günü yapılacak olan mitingi kalabalık göstermek için başta Kahramanmaraş Belediyesi olmak üzere AKP’nin büyük çaba sarf ettiğinin gözlendiği de öne süren Zıba şöyle konuştu:

“Oylarındaki düşüşü engelleyebilmek için genel başkanlarını getiriyorlar. Mitinge çok sayıda insanın katıldığını gösterebilmek için de başta belediye personeli ile çalışanları olmak üzere fabrikalardan da işçileri getirebilmenin planlarını yaptıkları yönünde duyumlar alıyoruz. Bu yönde de yine başta belediye olmak üzere kamu kaynaklarının kullanılabileceği yönünde endişeler taşımaktayız. Ama şu bir gerçek ki; mitingde görüntü yapabilmenin hesapları içerisinde olan AKP’yi Kahramanmaraş’ta bu taşımalı miting de kurtaramayacaktır. Halkımız artık neyin ne olduğunu çok açık bir şekilde biliyor ve görüyor. MHP’nin yerel iktidarı ise adım adım geliyor.” (www.kanal46.com)