Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla ARVAS Karın Germe Ameliyatıyla karın bölgesindeki deri ve yağ fazlalıklarının vücut dışına alınarak yok edildiğini belirtiyor.  ARVAS, karın germe ile ilgili olarak bizi bilgilendiriyor.

Vücut estetiğinde en fazla rağbet gören ve en fazla yapılan operasyonlardan biri olan Karın Germe Ameliyatı kadınların kurtarıcısı niteliğinde bir operasyondur.  Doğum sonrasında ve kadınlarda aşırı kilo alıp verme durumlarında karın derisinde fazla oranda esneme ve bollaşma görülüyor. Karın derisindeki bu sarkma ve gevşemeler, özel olduğu söylenen ya da toparlayıcı etkisinden bahsedilen kremlerle ya da jellerle toparlanıp eski haline dönemiyor. Yaşın ilerlemesi, kadın bedenindeki hormonal ve fiziksel değişimlerin etkisini de artırıcı özellikte oluyor. Yaş alımıyla beraber karın derisindeki deformasyonlar cilt kalitesine bağlı olarak artıyor.

Karın Germe (Abdominoplasti) Nedir?

Karın Germe ameliyatı özellikle hızlı kilo veren kadınlarda ve doğum sonrasında göbek ve göbek deliğinin altında kalan bölgedeki sarkmış fazla cildin ve fazla yağ dokusunun çıkarılmasıyla beraber karın kaslarında gevşeme olan kadınlarda karın kaslarının birbirine yaklaştırararak, onarmak ve sağlamlaştırmakla bağlantılı bir ameliyattır.

Tekli ya da çoklu doğum sonrasında karın kaslarında genişlemeyle beraber birbirinden ayrılma görülür. Diyastaz adı verilen kasların bu ayrışması doğumdan sonra toparlanamaz. Yapılan karın kası çalışmaları ve egzersizleri, ayrılan bu kasların onarılmasını sağlayamaz. Emzirme döneminde verilen kilolarla beraber karın bölgesinde bir miktar toparlanma görülse de ilk doğum öncesindeki gibi düz ve sıkı bir karın yapısı görülmez.

Bu noktada hem sarkan derinin toplanması amacıyla hem de karın kaslarını birleştirerek daha düz ve pürüzsüz bir karın yapısı meydana getirmek için Abdominoplasti operasyonunu yapmaktayız.

Karın Germe Ameliyatını Ne zaman Yapılabilir?

Karın germe karnın ön duvarındaki yağlanmaların vaser liposuction ile alındıktan sonra, deriden ayrılan kas dokusunun birbirine yaklaştırılarak dikilmesini ve derinin gergin bir forma getirilmesini hedefleyen cerrahi bir müdahaledir. 

Karın operasyonlarının doğum yaptıktan en az on ay ile bir yıl sonra yapılmasını öneriyoruz. Karın bölgesinde yağlanma olması durumunda öncelikle liposuction yöntemini uyguluyoruz. Karın germe operasyonundan önce hastanın tüm gebeliklerinin sonlanmış olmasını ve operasyon sonrasında tekrar gebe kalmamasını beklemekteyiz. Yapılan karın germe ameliyatından sonra tekrar hamile kalınması durumunda ilk doğumdaki deformasyonun aynısı tekrar görülür. Bu da hastanın isteğine ve ihtiyacına göre karın germe operasyonunun tekrarlanacağı anlamına gelmektedir.

kıyafet, kişi içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın germe operasyonundan önce hastalarımıza diyet ve egzersiz programıyla zayıflamalarını öneriyoruz. Özellikle karın bölgesindeki yağlar erimeye dirençli yağlar olmaktadır. Yapılan düzenli egzersiz ve beslenme programıyla kilo verildikten sonra karın bölgesinde kalan yağları vaser liposuction yöntemiyle alıyoruz. Eğer hastanın karın bölgesinde herhangi bir yağlanma yoksa sadece deri sarkması bulunuyorsa o zaman liposuction uygulamasına ihtiyaç duyulmaz.

Tam Karın Germe ameliyatında pubik bölgesinin üzerinde kalan bölümden belin iki yanına doğru yatay bir kesi uyguluyoruz. Kesinin üzerinde kalan deri göbek deliğinin üstüne kadar açılır ve rektus diastazis oluşan bölgedeki kasları sıkıştırılarak onarıyoruz ve dikiyoruz.  Deri fazlalığı vücut dışına alıyoruz. Karın kaslarındaki onarımla beraber sıkı ve düzleşmiş daha genç görünen karın formu elde ediliyor. Göbek deliği tam karın ameliyatında vücut dışına alınan deriyle beraber gidiyor. Bu yüzden vücut ile orantılı yeni bir göbek deliği oluşturuyoruz. Karın germe ameliyatıyla kişinin karın sarkmasının verdiği olumsuz ruh halinden kurtulması sağlanıyor.

Mini Karın Germe ameliyatında ise kesi yine pubik bölgesinin üstünden yapılır ancak bu kez deri göbek deliğinin altına kadar açılır. Tam karın germe operasyonuna göre kesi izi daha dar olmaktadır. Yine liposuction kullanılarak fazlalıkların alındığı operasyon, tam karın germeye oranla daha kolay ve daha rahattır.

Her iki operasyon sonrasında da bel çevresi ve karın bölgesini şekillendiriyoruz, cilt sarkıklığı ve deri deformasyonlarını gidererek düz ve pürüzsüz bir görünüm hedefliyoruz.

Operasyon Sonrası Hayat

Karın Germe sonrasında karın bölgesindeki operasyondan sonra takılan sargı hastada iki gün kalıyor. İki günden sonra doktor önerisiyle özel olarak giydirilecek karın bölgesi korsesi, operasyondan sonra olası ödem ve şişliğin azaltılmasını sağlıyor.  Bu korse en az altı hafta boyunca kullanılır ve yeniden şekillendirilen karın bölgesinin formunun aynı kalması sağlanır. Sigara kullanımının operasyon öncesinden 2 hafta önce bırakılması ve operasyondan sonra da iyileşme sürecini hızladırmak adına içilmemesi tavsiye edilir. Kadınların güzelleşmeye çalışırken aynı anda yaraların iyileşmesini geciktirten ve cildi yaşlandıran bu olumsuz alışkanlıktan da karın germe ile vazgeçilmesi öneriliyor.

Operasyondan bir hafta sonra iş hayatına geri dönülüyor. Bu bir hafta boyunca hastanın eğik yürümesi ve olabildiğince karın kaslarını zorlamaması gerekir.  Operasyondan sonra kilo kontrolünü sağlamanız ve kilonuzda stabil kalmanız, yağlanma oluşumunun önüne geçerek, karın formunuzda değişiklik olmamasını sağlar.

Karın Germe Operasyonu Fiyatları

Karın Germe ameliyatında fiyatlar yapılacak olan operasyonun şekline göre değişmektedir. Tam karın germe ve mini karın germe ameliyatlarında liposuction kullanılması durumunda fiyatlarda değişiklik olabilmektedir.

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Kliniğimizde Karın Germe Operasyonu Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla ARVAS tarafından detaylandırılır. Karın Germe için Quartz Poliklinik 0212 241 46 24 numaralı telefon hattımızı arayabilirsiniz. Polikliniğimizden Karın Germe Ameliyatı fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.