Kadınlığı oluşturan fiziksel özellikler sıralansa çoğu kadın için düzgün memelere sahip olmak listenin başında gelir. Elbette makyaj ve şık kıyafetlerin de katkısı yadsınamaz. Ancak bir kadının kendisini güzel hissetmesi için dolgun ve şekilli göğüsler gibisi yoktur.

.

Doğal yaşlanma süreci, kilodaki değişiklikler, hamilelik ve emzirme gibi etkenler nedeniyle kadın bedeni zaman içinde bir değişim yaşar. Ancak bu yaşam tarzı değişiklikleri genel görünümü etkilemeye ve öz güven azalmasına neden olmaya başladığında meme büyütme ameliyatı etkili bir çözüm olabilir. Meme küçültme ameliyatı da kadınların öz güveni üzerinde etkili olan meme estetiği prosedürlerinden biridir. Op. Dr. Evren İşçi başarılı meme estetiği uygulamaları ile tanınan bir isimdir. Siz de görünümünüzü iyileştirecek en etkili sonuçları elde etmek için Op. Dr. Evren İşçi’nin deneyiminden yararlanabilirsiniz.

.

Meme büyütme göğüslerin boyutunu ve hacmini artırmanın en etkili yoludur. Memelerinin küçük ya da orantısız olmasından memnun olmayan veya mastektomi geçiren kadınlar için faydalı bir cerrahi prosedürdür.

.

Meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilir. Areolanın çevresinde, kolların ya da göğüslerin altında gerekli kesiler yapılır. Kesiler yapıldıktan sonra hastaya özel olarak belirlenen implantlar, kişisel ihtiyaca bağlı olarak meme dokusunun ya da göğüs kasının altına yerleştirilebilir. Hastalar genellikle bir gece hastanede gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edilirler.

.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası İyileşme

.

Meme büyütme ameliyatı, vücut tipine en uygun sonucun elde edilmesi içi hasta özelinde planlanmalıdır. Meme büyütme ameliyatından önce hasta için en uygun implant boyutları belirlenir. Ayrıca en iyi yerleşim şeklinin hangisi olacağına dair karar verilir.

.

Meme büyütme ameliyatından sonra hastanın kendisine iyi bakması ve dinlenmesi çok önemlidir. Ameliyat sonrası doktor talimatlarına mutlaka uyulmalıdır. Böylece daha iyi, hızlı ve normal bir iyileşme dönemi yaşanabilir.

.

Meme büyütme ameliyatından sonraki iyileşme süreci ortalama 3 ay kadar sürer. Ancak bu durum hastalar arasında farklılık gösterebilir. Çoğu hasta meme büyütme ameliyatından 2 hafta sonra işe dönebilir ve normal aktivitelerine devam edebilir. Herhangi bir olumsuz durumda doktor ile iletişim kurulmalıdır.

.

Ameliyattan sonra genellikle 7.gün hasta kontrol randevusuna çağrılır. Hastanın iyileşme süreci ve yara izi kontrol edilir.

.

Meme büyütme ameliyatından sonra hasta anestezinin etkisinden çıktığında hafif morarma ve şişlik görülebilir. İnsizyonun üzerinde bant bulunur ve hastaya kompresyon giysisi giydirilir. Şişmenin azaltılmasına yardımcı olabileceği için kompresyon giysisi 24 saat giyilmelidir. Hasta anestezinin etkisiyle baş dönmesi ve uyku hali hissedebilir.

.

Ameliyatı takip eden gün ağrı ve rahatsızlık hissedilebilir. Şişlik ve morluk genellikle 3.ve 4.günde en üst seviyede olur. Bu süreçte dinlenmek çok önemlidir. Bu süre içerisinde ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir.

.

Yara izi ve yara dokusu iyileşmeye başladığında göğüsler kaşınmaya başlayabilir. Ancak bölge kesinlikle kaşınmamalıdır. Ameliyattan 2 hafta sonra hastalar genellikle rahatça hareket edebilir hale gelirler. Günlük aktivitelerinin çoğunu fazla ağrı ve rahatsızlık hissetmeden gerçekleştirebilirler. Ancak yine de yorucu faaliyetlerden ve egzersizlerden kaçınmaya özen gösterilmelidir.

.

Meme büyütme ameliyatından yaklaşık 6 hafta sonra memelerdeki ağrı ve hassasiyet gitmiş olur. Ameliyattan yaklaşık 3 ay sonra tüm kesiler iyileşmiş olur. Yara izleri de büyük ölçüde kaybolmaya başlar. Bununla birlikte yara izlerinin tamamen iyileşmesi yaklaşık 2 yılı bulabilir.

.

Meme Büyütme Ameliyatından Sonra Hızlı İyileşme İçin İpuçları

.

Meme büyütme ameliyatından sonra meme ağrısı yaşanıyorsa saatte bir 20 dakikadan fazla olmamak kaydıyla buz kompresi uygulanabilir. Bu özellikle kas altına yerleştirilen meme implantları için tavsiye edilir. Çünkü bu bölgedeki sinirlere daha yakın olabilecekleri için daha fazla hassasiyet hissedilmesine neden olabilirler.

.

Memelerin ameliyattan sonra şişmemesi için kompresyon giysisi 24 saat çıkarılmamalıdır. Meme dokusunda herhangi bir ağrı ya da değişiklik hissedilirse doktora bilgi verilmelidir. Meme büyütme ameliyatından sonraki iyileşme sürecinde sağlıklı bir diyet uygulamaya özen gösterilmelidir. İyileşme sürecine fayda sağlayacağından dolayı yeterli protein alınması çok önemlidir. Bol sebze ve meyve tüketimi, meme büyütme ameliyatından sonra kullanılan ağrı kesici ilaçların neden olabileceği kabızlığın önlenmesinde etkilidir.

.

Meme büyütme estetiği ameliyatından sonra istirahat edilmesi ihmal edilmemelidir. Doktorun reçete ettiği ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Memelerin şişmesini önlemek ve ağrının azaltılmasını sağlamak için vücudun üst kısmı yukarıda olacak şekilde birkaç yastık istiflenerek sırtüstü uyunmalıdır.

.

Meme büyütme ameliyatından sonra ortalama 2 hafta çalışılmaması önerilir. Ancak bu süre mesleğe bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda hastanın zihinsel ve fiziksel olarak nasıl hissettiği de çok önemlidir. İlk hafta minimum fiziksel aktivite ve dinlenme ile geçirilmelidir. Kesinlikle ağır kaldırılmamalı ve yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır.

.

Meme büyütme ameliyatı sonrası iyileşme sürecinde kafein alımı sınırlandırılmalıdır. Kafein vücutta kortizol üretimini artırıcı bir etkiye sahiptir. Bu iyileşme süresini yavaşlatabilir ve ameliyat sonrası şişliğin artmasına neden olabilir.