Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Yavaş'ın "Sayın Bakan, bildiğiniz gibi Türkiye'de bir ilke imza atarak 27 Şubat 2021 tarihinde ücretsiz SMA testini yapmaya başladık. Aralık 2021 tarihinde ise Sağlık Bakanlığı uygulamaya başladı. Bakanlıklarımıza örnek olmanın gururunu yaşıyoruz." paylaşımına alıntılama yaparak yanıt verdi.

Cilt Kanseri Hastalarına Umut Işığı: Moderna'nın Kişiye Özel Aşısı Ne Zaman Kullanıma Sunulacak? Cilt Kanseri Hastalarına Umut Işığı: Moderna'nın Kişiye Özel Aşısı Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

"Örnek olmak ne kadar önemliyse örnek almak da o kadar değerlidir." ifadelerini kullanan Koca, yapıldığı iddia edilen SMA tarama testleri ile ilgili böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

SMA taramalarının sadece evlenecek çiftlere uygulanmadığını, yeni doğan bebekler için de merkezi programa alındığını ve bakanlık tarafından etkin şekilde yürütülmekte olduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:

Paylaşımında belli hastalıkların toplumda taramalarının yapılmasının bir halk sağlığı görevi olduğunu vurgulayan Koca, bu faaliyetlerin yürütülmesinde rol almak isteyenlerin de Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden izin alarak katkı sunduklarını ifade etti.