1. Salatalık

1. Salatalık

Salatalık, en çok su içeren sebzelerden biridir. Yaklaşık yüzde 95'i sudan oluşur. Sıcak havalarda hidrasyon ihtiyacınızı gideren bu sebzeyi mutlaka yiyin.

Salatalığın etkisini artırmak için soğuk yoğurtla yiyebilir ya da çift hidrasyon sağlayarak, karpuz ve tuzlu beyaz peynirle tüketebilirsiniz.

2. Muz

2. Muz

Muz, kas fonksiyonunda etkili olan yüksek miktarda potasyum içerir. Vücutta potasyum düşük olduğunda, özellikle susuz kaldığında kaslarda kramp oluşur.

En iyi sonucu almak için dışarı çıkmadan önce veya egzersizden hemen sonra bir tane muz yemeyi ihmal etmeyin. Dilerseniz şekersiz, donmuş muzdan elde edilen muzlu dondurma da tüketerek sıvı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

3. Ispanak

3. Ispanak

Potasyum aşırı terleme ve dehidrasyon yoluyla kolayca kaybedilebilir. Ispanak bunun için iyi bir kaynaktır.

Bu yüzden ıspanağı ya da diğer potasyum bakımından zengin yeşillikleri daha sağlıklı ve ferahlatıcı olarak tüketmek için smoothie hazırlayabilir ya da salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

4. Çikolatalı süt

4. Çikolatalı süt

Birçok sporcu, çikolatalı sütün antrenman sonrası kasları hızlı bir şekilde toparlayan en iyi içeceklerden biri olduğunu söyler. Çikolatalı süt, mükemmel bir protein ve karbonhidrat kombinasyonunu içerir. Ayrıca vücudu nemlendiren ve hücresel dengede tutmak için sıvı ve elektrolitler sağlar.

Çikolatalı sütünüzü bolca tuz serperek buzla servis edin. Tuz, vücudunuzu daha fazla içmeye teşvik ederken aynı zamanda çikolatalı sütün tadını ekstra lezzetli hale getirecektir.

5. Hindistan cevizi suyu

5. Hindistan cevizi suyu

Hindistan cevizi suyu, vücudun su oranını dengeler ve diğer içeceklere göre yaklaşık 10 kat daha fazla potasyum potasyum içerir. Serbest radikalleri vücuttan atma görevini üstlenen hindistan cevizi suyu, bedeninize zarar verebilecek tüm maddeleri kolayca uzaklaştırır. İçindeki doğal basit şeker ve sindirilebilir karbonhidratlar sayesinde hızlı bir şekilde vücudunuzun yenilenmesini sağlar.

Özellikle alkol sonrası daha zinde uyanmak için bu harika içeceği tüketebilirsiniz. Hindistan cevizi suyunu tek başına veya diğer sağlıklı yiyeceklerle birleştirerek harika bir smoothie hazırlayabilirsiniz.

6. Karpuz

6. Karpuz

Karpuzun yüzde 92'si sudur, elektrolitleri yüksektir, antioksidanlar ve A vitamini içerir. Bu özelliklerin hepsi karpuzu sıcak havalarda yemeniz için en iyi kanıttır. Karpuz yemek sadece sizi ayakta tutmakla kalmaz, aynı zamanda hızlı bir şekilde su ihtiyacınızı karşılar.

İster taze dilimler halinde doğrayın, ister buzlu içecekler hazırlayın. Hatta salatanıza ekleyebilir ve ızgara şeklinde de pişirebilirsiniz.

7. Protein

7. Protein

Özellikle yürüyüş veya yüzme gibi yorucu egzersizlerden sonra kasları onarmak için protein tüketmek önemlidir.

Kümes hayvanları, fındık, dana eti, yumurta, balık, baklagiller ve yoğurt, vücuttaki kasları canlandırmak için yemeniz gereken iyi besinlerdir.

Diğer hidrasyon sağlayan meyve ve sebzeler

Diğer hidrasyon sağlayan meyve ve sebzeler 

Yukarıda bahsettiğimiz belirli yiyeceklere ek olarak, vücudunuzun güneşte geçen bir günün ardından hızlıca toparlanmasına yardımcı olacak diğer besinleri de sizinle paylaşıyoruz. Kereviz, dolmalık biber, ananas, kavun, şeftali, kabak, çilek ve hatta karnabahar büyük ölçüde sudan oluşur. Bunları da gün içinde yiyerek vücudunuzun su ihtiyacını dengede tutabilirsiniz.

 MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL