Sivas’ın Gemerek ilçesi Burhan köyü mevkisinde 2 Temmuz günü büyük bir facia yaşandı. Mevsimlik işçi olarak bölgeye gelen Kahramanmaraşlı Şahin ailesinin üç kızı, çamaşır yıkamak amacıyla Kızılırmak Nehri’nin kıyısına indi. Irmak sularına giren Gülistan, Zerda ve Gülseren Şahin kardeşler aniden akıntıya kapıldı. Çevredekiler Gülistan Şahin’i son anda sudan çıkararak kurtardı.
AFAD VE DALGIÇ POLİSLER GÜNLERCE ARADI
Olayın ardından bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü dalgıç polisleri arama çalışmalarını başlattı. Ekipler ilk günlerde Zerda Şahin’in cansız bedenine ulaşırken, kardeşi Gülseren Şahin’i bulmak için çalışmalarını sürdürdü. Bölgede 5 gün boyunca devam eden arama kurtarma faaliyetleri bugün acı bir sonuçla bitti.
CANSIZ BEDEN 4 KİLOMETRE ÖTEDE BULUNDU
Arama ekipleri, Gülseren Şahin’in cansız bedenini kaybolduğu noktadan 4 kilometre uzaklıktaki Horuk Mahallesi mevkisinde suyun içinde buldu. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede gerekli çalışmaları tamamladı. Şahin’in cenazesini otopsi işlemleri için Gemerek İlçe Devlet Hastanesi morguna taşıdılar. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmayı titizlikle yürütürken, bölge halkı ve mevsimlik işçiler arasında büyük üzüntü yaşandı.
Next




