Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nın tüm kadınlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizim inancımızda bildiğimiz ve bilmediğimiz varlıklar içinde asıl olan insandır. Diğer tüm ayrımlar, farklılıklar, bu ulvi sıfatın gerisinde kalır. Toplum ve aile müesseseleri de erkek ve kadının müşterek varlığı ile ortaya çıkar. Şayet ortada bir sorun yaşanıyorsa konunun bir tarafında erkek bir tarafında kadın vardır. Ailede kadın ne kadar sorumluluk sahibiyse erkek de aynı derecede mesuliyet sahibidir. Kadına şiddet meselesinde ortada bir mağdur varsa bir de fail mevcut demektir.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI

İktidara geldiğimiz günden beri, kadına yönelik şiddetle mücadele öncelikli konularımız arasında yer almıştır. Atılan her adımı destekledim. Her sorunla bizzat ilgilendim. Bu hassas konunun çözümü için farklı politikalar geliştirdik ve uyguladık. Son günlerde bazı çevreler bugün, yani 11 Temmuz'a doğru gidiyoruz, öncesinde 1 Temmuz itibarıyla çekildiğimiz İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizi kadına yönelik şiddetten geriye gidiş olarak yansıtmaya çalışıyor. Mücadelemiz bu sözleşmeyle başlamadı, çekilmeyle bitmez.

Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi siyasetten bağımsız olarak samimiyetle ele almamız gerekiyor. Bu sadece bizim değil tüm dünyanın bir sorunudur.

Eylem planımızda günün ihtiyaçlarına yönelik yeni başlıklar bulunuyor. Kanun ırk, renk, cinsiyet, dil, din gibi ayrımlar gözetmeksizin şiddete uğrayan kadınları ve çocukları korumayı amaçlıyor