Kahramanmaraşspor’un da olduğu yükselme grubu, tüm takımlar için çok bilinmeyenli denklem...

Yükselme grubu takımlarının yeni transferleri ve gönderdikleri futbolcuları hesaba katarsak, klasman gruplarındaki maçlara göre analiz yapmak zorlaşacaktır.

Yinede son yaptıkları 18 maçı irdelemek gelecek açısından bize yol gösterici olabilir.

İlk maçımız Göztepe ile. Göztepe köklü bir takım. Tecrübe ve ezikliğin birlikte olduğu bir takım. Başarı ve başarısızlıkların da...

Yeni gelen hocaları da aynı Göztepe gibi… İnişli çıkışlı bir yapısı var. Yeni Göztepe teknik direktörü Akif Başaran 53 yaşında. En son geçen ay ayrıldığı takım bak Asya 1. lig takımlarından Giresun spor. Takımı son sıralarda bıraktı.

Yani başarısız bir sezon geçiriyor. 1. lig den 3. ligdeki bir takıma gelmesi bunun göstergesi. Kendini tekrar ispatlamak isteyecektir. Bunu yapana kadar takımı tanıması gerekecek ve stres altında olacaktır. Kahramanmaraş seyircisi medeni tezahüratlar ışığında Hocanın Giresun spor başarısızlığını hatırlatmalıdır.

Göztepe’ ye 10 yakın yeni futbolcu alınmış bunların çoğu takımlarında çok yer bulan futbolcular değildir. Çoğu hocanın bildiği veya öğrencisidir.15 e yakın futbolcuda takımdan gönderilmiştir.

Gidenlerin bir ya da ikisi takımda ara sıra yer bulabilen futbolcular. En önemlisi Hakan Karayakalı. En çok gol atan ikinci futbolcuları.Diğerleri takımda yer bulamayan futbolcular.

Göztepe yaptığı 24 maçta 8 galibiyet, 7 beraberlik, 3 mağlubiyet almış.

İlk golü attığı tüm maçlarda hiç yenilmemişler. Takım ilk golü kendileri attığı 8 maçın altısını kazanmış, ikisinde berabere kalmış. İlk golü atmalarına müsaade etmemek lazım.

Genelde gollerini dengeli atan bir takım. Sadece iki maçta gol atamamışlar. Bu maçlarda 0-0 beraber kalmışlar.

Attıkları 24 golün 17 sini ikinci yarıda, 7 tanesini ilk yarıda atmışlar. Genel anlamda ikinci yarıda açılan bir takım. İkinci yarıda attıkları 17 golün 11 tanesini 60–80 dakikalar arasında atmışlar. Bu 20 dakikalık süreye dikkat etmek lazım. İlk yarıda attıkları 7 golün beş tanesini 15–30 dakikalar arasında atmışlar.

Yaptıkları maçların hiçbirinde ilk 15 dakika gol atamamışlar.

Tüm maçlarında en fazla iki gol atmışlar ve en fazla da iki gol yemişler.

Galibiyetlerinin çoğu 2-1’lik bir sonuç.

Yedikleri 18 golün onu ikinci yarıda ve bunun 6 tanesini de son 10 dakikada yemişler. Son 10 dakika da gol atmak bizim için önemli.

Golcüleri Recep Gayık, 24 golün 9'unu atmış. 21 yaşında genç bir golcü.

Gollerinin beşini kafa, dördünü ayakla atmış. Klasman grubundaki 18 maçın hepsinde de oynamış. Sezon boyunca iki sarıkart almış. Komple bir futbolcu.

Bunun yanında Cüneyt ve Berkay da üçer golle golcü futbolcuları. Dikkate değerler.

Tüm bu veriler ışığında Kahramanmaraşspor, Göztepe maçını alabilir mi? Yüzde 51 evet.

Haydi hayırlısı...

AYŞE MELİH