2003 ve 2004 Yılı Dünya Wushu (Kung-fu) Şampuyonu Azerbaycanlı usta sporcu Baharettin Selimov ve beraberindeki öğrencileri ziyaretleri kapsamında geçen günlerde Kahramanmaraş’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Antranör Ahmet Sümer’le birlikte Kahramanmaraş Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve Şube Müdürü Kadir Kılıç’ı ziyaret eden Selimov, daha sonra Sümer Spor Merkezi’ni de ziyaret etti. Wushu (Kung-fu) İl temsilcisi Ebubekir Kazı, Antrenör Ahmet Sümer ve çok sayıda sporcuyla Sümer Spor Merkezi önünde karşılanan Baharettin Selimov, bu karşılamadan oldukça memnun olduğunu söyledi.

Baharettin Selimov salonu gezerek Antrenör Ahmet Sümer’den çeşitli bilgiler aldı. Öte yandan; Şampiyon Selimov, Sümer’e ülkesi Azerbeycan’dan getirdiği tunç Aslanı hediye etti. Ahmet Sümer de Selimov’a Kahramanmaraş işlemesi oyma ceviz sandık hediye etti.

Ziyaretleri kapsamında tarihi Maraş kalesini ve bazı tarihi mekanları da gezen Selimov, Kahramanmaraş’ın havası ve suyunun çok hoşuna gittiğini belirterek bunların kıymetinin bilinmesini istedi.

Wushu’nun tarihinden ve nasıl dünya şampiyonu olduğu hakkında sporculara bazı önerilerde bulunan Selimov gençlere birçok tavsiyelerde bulunarak bazı örnek tekniklerden göstererek sporcuların beğenisini kazandı.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu söyleyen Ahmet Sümer de yaptığı kısa açıklamada bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Baharettin Selimov’un usta bir sporcu olduğunu kendisi gibi usta sporcular yetiştirdiğini söyledi.

Bilindiği gibi Baharettin Selimov 2003 ve 2004 dünya şampiyonu,2002 ve 2004 Avrupa şampiyonu, 2007 ve 2008 dünya festivali Kung-fu Wushu şampiyonu olmuştu. (Bekir KAZI- www.kanal46.com)