Sapanca Gölü Kırkpınar Parkurunda düzenlenen Türkiye Gençler Kürek Şampiyonası’nda şampiyon olan Fenerbahçeligençkürekçilerin, seviçten atladıkları Sapanca Gölü’nde kaybettikleri kupa, Kırkpınar SporKulübü dalış kaptanı dalgıç Mahmut Pir tarafından bulunarak gölden çıkartıldı. Kırkpınar Spor Kulubü Baskanı Fatih Fil ’Kupa Fenerbahçe içinönemli. Metris Cezaevi’ne Aziz Bey’e göndereceğiz" dedi.


Fenerlilerin kupayı gölde bırakıp ayrılmasından sonra, Kırkpınarspor Kulübü Başkanı Fatih Fil, klübün dalış şube kaptanı Mahmut Pir’i arayarak kupanın gölde aranmasını ıstedi. Bunun üzerine dalgıç kıyafetleri ile göle giren Pir, Fenerbahçeli kürekçilerın kupayı kaybettikleri noktada aramayaptı. Yaklaşık 10 dakika süren arama sonrasında dalgıç Pir elinde kupa ile gölün yüzeyine çıktı.


’METRİS’E AZİZ BEY’E GÖNDERECEĞİZ’
Kupayı daha sonra kulüp başkanı Fatih Fil’e teslım etti. Fil burada DHA Muhabirine yaptığı açıklamada kupanın manevi değerinin olduğunu söyleyerek, "Bir yıllık emek bu. Manevi değeribüyük.Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’ın bugünlerde morala ihtiyacı var. Külüp Müdürü Serkan Acat vasıtası ile bu kupanın Aziz Yıldırım’a Metris Cezaevi’ndeteslim edilmesini sağlayacağız" diye konuştu.