Türkiye 3. Ligi'ne düşen Kahramanmaraşspor'de yönetimin Teknik Direktör konusunu çözümleyebilmek için başlattığı girişimden şu ana kadar bir sonuç çıkmadı.

Bu amaçla Kahramanmaraşspor Başkanı Ali Sercan Saraylı kulüp tesislerinde 26 Mayıs cumartesi günü saat 17.30’da teknik direktör Mehmet Şahan ile bir görüşme yapmış, başkan başdanışmanı ve genel koordinatör Muzaffer Çaylı’nın da hazır bulunduğu görüşmede başkan Saraylı, Mehmet Şahan’dan göreve devam edip etmeyeceği konusundaki görüşlerini sormuştu.

Başkan Saraylı’yı dikkatle dinleyen Mehmet Şahan ise cevap vermek için 24 saat süre istemiş, Başkan Saraylı Ajans 46’ya yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti: “Kongremizi ve görev bölümünü yaptık. Transfer komitesini belirledik. Transfer konusunda çalışmalar başlarken teknik direktör konusunu da halletmek için öncelikle Mehmet Şahan hocamıza teklif götürdük. Öncelikle kendisiyle çalışmak istediğimiz belirttik. Kendisi cevap vermek için 24 saat süre istedi. İnşallah sonucu her iki taraf için de iyi olur. Şu anda kendisinin cevabını bekliyoruz.”

Öte yandan; kırmızı beyazlı ekip taraftarları ise ligin son 8 maçında görev yapan Mehmet Şahan’ın devam etmesi gerektiği yönünde görüş belirtirlerken, Akşam Postası Gazetesi’nde 27 Mayıs’ta yer alan bir haberde ise; Faik Demir ile anlaşma yapıldığı iddia edilerek şöyle denilmişti:

“Kahramanmaraşspor Yönetimi’ne yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, başkan Ali Sercan Saraylı’nın cumartesi günü yapılan kongre öncesinde GASKİSpor’un teknik patronu Faik Demir ile anlaşma sağlandığı ve yeni sezonda da takımı Faik Demir’in çalıştıracağı ifade ediliyor. Demir’in beraberinde GASKİSpor’da top koşturan 5 futbolcu ile geleceğini kaydeden kaynaklar, Şahan ile bu nedenle anlaşma sağlanmamak üzere sözleşmedeki rakamdan çok aşağı bir rakam ve farklı şartlar teklif edildiğini söylediler.”

ANLAŞMAZLIĞIN NEDENİ PARA MI!...

Kent spor kamuoyu bu yöndeki gelişmeleri büyük bir merak ile takip ederken, Kırmızı-Beyazlı ekip yönetimi ile Teknik Direktör Mehmet Şahan arasındaki anlaşmazlığın nedeninin para olduğu öğrenildi. Kırmızı-Beyazlı ekip ile geçen sezon 1.5 yıllık anlaşma yapan Şahan, 2. ligdeki son 8 maçta takımın başında yer aldı.

Edinilen bilgilere göre, geçen yarım sezon için 100 bin YTL alan Mehmet Şahan ile 2008-2009 sezonu için ise 270 bin YTL’ye anlaşma yapıldığı öğrenildi. Sözleşmenin feshi için de karşılıklı feragat gerekir iken, önceki günkü görüşmede yönetim, takımın küme düşmesi nedeni ile bu sözleşmede yazılı bedeli veremeyeceklerini dile getirerek, Şahan’a 40 bin YTL peşin, 10 ay süre ile ayda 6 bin YTL maaş ve takımın da şampiyon olması halinde de 50 bin YTL prim teklifini sundu. Bu rakamlara hiç te sıcak bakmayan Mehmet Şahan’ın, sözleşmedeki bedeli almak için ısrarcı olduğu ve anlaşma sağlanmaması halinde ise bu parayı tahsil için hukuku haklarını kullanacağını ifade ettiği öğrenildi.

Takımın küme düşmesinin ardından yönetim ile hoca arasındaki anlaşmazlığını sadece paradan kaynaklandığını öğrenen taraftarlar ise; “Bu zorlu süreçte para değil de takımın yeniden geldiği yere çıkması önemli olmalıdır. Kahramanmaraşspor sevgisi para ile ölçülmez. Gerek yönetim gerek ise teknik direktör, para konusunda bir an önce uzlaşarak transfer çalışmalarına başlamalı ve bu takımı nasıl düşürdüler ise yeniden 2. lige çıkarmalıdırlar. Yoksa bu takıma yine yazık olur. O zaman da kimseye hesap veremezler” diye görüş belirttiler. (Kulüp Başkanı Ali Sercan Saraylı'nın fotoğrafı gazeteci Akif Arslan'dan alınmıştır...) (Ajans 46 - www.kanal46.com)