Elazığ'da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Hazar Su Şenliklerine Kahramanmaraş’tan 2 sporcu katılarak Kahramanmaraş’ı temsil edecek.

2. Uluslararası Elazığ Hazar Gölü Spor Şenlikleri kapsamında Elazığ – Sivrice’de kros yol koşusu düzenleniyor. Yarışmaya kendi imkânlarıyla katılan 2 erkek sporcu Kahramanmaraş’ı Temsil etmek için mücadele verecek.

Hazar Gölü kıyısında gerçekleşecek şenliklerde, plaj voleybolu ve futbolu, triatlon ve atletizm yarışları yapılacak.

Geçen sezon ulusal bazda düzenlenen ve büyük bir beğeni kazanan Hazar Spor Şenlikleri, bu sene Uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek.

16–18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri yine Sivrice’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Elazığ – Sivrice’de yapılacak olan kros yol koşusu Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak yürütülecek olan 2. uluslararası Elazığ hazar gölü spor şenlikleri kapsamında düzenlenen yarışma 17 Temmuz 2010 Cumartesi günü saat: 18.00’ da 10 Km. Erkekler yarışması ile başlayacak. Saat 18.50’de 6 Km. Bayanlar yarışması ile devam edecek. Yarışma Sivrice Kaymakamlığı önünde başlayacak ve yine Sivrice Kaymakamlığı önünde sona erecek.

Bayanlarda 6 Km, Erkeklerde 10 Km olarak yapılacak olan yarışmada Kahramanmaraş’ı ise Genç Sporcu Mehmet Selaldı ve Zülkarneyn Kara temsil edecek.

Kahramanmaraş’ı Temsil Edecek Olan 2 sporcuda yarışmaya katılacakları için mutlu olduklarını dile getirdiler.

Yarışmaya Katılacak olan Genç Atlet Mehmet Selaldı Kahramanmaraş’ı temsil etmek için Elazığ’a gidiyoruz. Ben ve arkadaşım bu yarışmaya katılmak için hiç kimseden destek almadık, kendi imkânlarımızla gidip anlımızın akı ile dönmeyi umut ediyorum dedi.

Öte yandan 16 Temmuz Cuma günü kortej yürüyüşüyle başlayacak olan 2. Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri’nin ilk günü; akşam düzenlenecek olan müzik eğlence programıyla sona erecek. 2. gün Plaj Voleybolu, Oryantiring ve kros yarışmaları yapılacak. Program kapsamında 2. gün akşamı yine müzik eğlence programı düzenlenecek.

2. Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri’nin 3. ve son gününde ise Plaj Futbolu ve Triatlon yarışları yapılacak. Şenlikler adı daha sonra açıklanacak olan ünlü bir sanatçının konseri ve ödül töreniyle sona erecek.

Bayan ve Erkeklerde ilk 10’na giren sporculara madalya ve tüm katılımcılara tişört ve şapka verilecek.

ORGANİZASYON KOMİTESİ TARAFINDAN VERİLECEK ÖDÜLLER:

ERKEKLER - BAYANLAR
1. 8 CUMHURİYET ALTINI

2. 6 CUMHURİYET ALTINI

3. 4 CUMHURİYET ALTINI

4. 2 CUMHURİYET ALTINI

5. 1 CUMHURİYET ALTINI

6. 1 CUMHURİYET ALTINI

7. YARIM CUMHURİYET ALTINI

8. YARIM CUMHURİYET ALTINI

9. ÇEYREK CUMHURİYET ALTINI

10. ÇEYREK CUMHURİYET ALTINI

(Haber&Fotoğraf: İlker YİYEN)