Türkiye İkinci Ligi B kategorisi 5. grupta mücadele veren Kahramanmaraşspor bugün deplasmanda saat 17.00’da İskenderun Demirçelikspor ile karşı karşıya gelecek.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Diyarbakır DİSKİ’ye konuk olan ve sahadan 2-0 mağlup ayrılan Kırmızı-Beyazlılar, geçen Pazar günü ise Hanefi Mahçiçek Stadı’nda konuk ettiği Şanlıurfa Belediyespor’u 3-1 yenerek moral bulmuştu.

Bugün ise yine deplasmana çıkan Kahramanmaraşspor’da hesaplar galibiyet ve 3 puan üzerine yapıldı. Teknik Patron Gigi Multescu, futbolcuların morallerinin yerinde olduğunu söyleyerek, sahaya 3 puan ve galibiyet için çıkacaklarını ifade etti. Multescu; “Hedef ve amacımız ligin 3. haftasında ikinci galibiyeti alabilmektir” diye konuştu.

ŞANLIURFA BELEDİYESPOR'DA HAKEME TEPKİ SÜRÜYOR

Öte yandan; Şanlıurfa Belediyespor Teknik Sorumlusu Bülent Topuzoğlu, Kahramanmaraş deplasmanında aldıkları 3-1'lik mağlubiyeti hakem hatalarına bağladı.

Karşılaşmanın hakemi Aydın Karsavuran'ın verdiği kararlarla maçın sonucuna etki ettiğini iddia eden Topuzoğlu, "Böyle bir hakem rezaletine futbol hayatım boyunca ilk kez şahit oluyorum. Maç boyunca Kahramanmaraşspor 3 kez pozisyon buldu, ev sahibi takımın ilk golü öncesinde kalecimize faul yapıldı, 'kalecinin dokunulmazlığı' kuralını geçersiz sayan hakem golü geçerli saydı. 3. gol öncesinde de ofsayt vardı" dedi.

Kahramanmaraşspor karşısında 7 net gol pozisyonu bulduklarını, ikisinde direklere takıldıklarını, ikisinde de hakemin penaltılarını görmezden geldiğini söyleyen Topuzoğlu, "Pazar günü Kahramanmaraş Stadı'nda resmen bir hakem tiyatrosu sahnelendi. Maçı resmen bir takımdan alıp diğerine verdi. Oyunun skoruna bu kadar etki yapan bir hakemle ilk kez karşılaşıyorum. Hakem hatalarına Şifo Mehmet de Kahramanmaraşporlular da çok şaşırdı. Dilerim bundan sonra hakemler çok dikkatli olur ve oyunun skoruna etki eden hatalar yapmazlar" diye konuştu.

Şanlıurfaspor ile oynayacakları maçta centilmenliğin ve dostluğun ön planda olacağını söyleyen Topuzoğlu, "Kardeş takım Şanlıurfaspor ile oynayacağımız maçta centilmenliği ön plana alarak oynayacağız. Önce dostluğu ve 3 puanı düşünerek oynayacağız" şeklinde konuştu.

5. GRUPTA BUGÜNÜN PROGRAMI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİSpor - Hatayspor: Ercan Hellaç

Şanlıurfa Belediyespor - Şanlıurfaspor: Selçuk Yılmaz

İskenderun Demir Çelikspor - Kahramanmaraşspor: Bülent Birincioğlu

Gaskispor - Adıyamanspor: Oğuz Kaan Turan

Adanaspor A.Ş. - Tarsus İdmanyurdu: Serkan Çınar