Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun özel yetenek sınavına toplam 445 öğrenci katıldı.

Bunlardan 359’u erkeklerden geriye kalan 86’sı ise bayanlardan oluşurken, sınavlara katılan kimi öğrenciler, spor ayakkabılarını birbirlerine vererek güzel bir dayanışma örneği sergilediler.

2010-2011 eğitim öğretim yılında BESYO'da eğitim görme olanağına kavuşacak öğrencilerin belirlenmesi için yapılan özel yetenek sınavı hayli heyecanlı ve çekişmeli geçti.

Dün sabah ve öğleden sonra Hanefi Mahçiçek Stadı'nda yapılan sınavda adaylar ilk olarak 100 metre koşuda zamana karşı yarıştı. Sıcağa aldırmayan adaylar, 2'şerli gruplar halinde koştu. Adaylara tribünlerde oturan aileleri ve yakınları tezahürat yaparak destek olmaya çalıştı.

Yarışma sırasında kimi öğrencilerin, rakip olmalarına karşın spor ayakkabılarını birbirlerine vererek dayanışma örneği sergiledikleri gözlendi.

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Mart, BESYO'ya bu yıl 75 öğrenci alacaklarını bildirdi.

Cafer Mart, ''Antrenörlük bölümüne 20 kız, 20 erkek, öğretmenlik bölümümüze ise 20 erkek, 15 kız öğrenci alacağız. 100 metre koşuyla başlayan yetenek sınavı koordinasyon sınavıyla sürecek. Ayrıca ilk gün öğleden sonra 800 ve 1.500 metre koşuları yapıldı'' dedi.

Baraj olarak kabul edilen koşu sınavlarını kazanan adaylar bugün ise KSÜ’nün Karacasu kampusündeki salonda ter dökecek. (www.kanal46.com)