Dünyadaki tüm futbolseverleri ekrana bağlayacak ezeli rekabette son 21 maçın 15’ini Real Madrid kazandı. Atletico Madrid ise Bernabeu’da Arda’nın da yardımıyla 12 yıllık şanssızlığına son vermek istiyor.





İSPANYOL başkentinin ezeli rakipleri Real Madrid ile Atletico Madrid, bu akşam La Liga’da karşı karşıya gelecek. Saat 21.00’de başlayacak maçı NTV Spor canlı yayınlayacak. Madrid derbisi, bu sezon bizi daha önce hiç olmadığı kadar ilgilendiriyor. Çünkü iki takımda toplam 4 Türk futbolcu forma giyiyor.


Sanki Türk derbisi


REAL Madrid’de Valencia ve D.Zagreb maçlarında iyi bir performans ortaya koyan Mesut Özil’in ilk 11’de olması bekleniyor. Hamit ve Nuri de ikinci yarı şans bulabilir. Arda Turan ise Atletico Madrid’in değişmez ismi oldu.


Asistler bizimkilerden


LİGDE 5 asist yapan Arda, İspanya’nın Real ve Barcelonalı futbolculardan sonra en çok gol pası veren futbolcusu. Mesut da bu sezon 5 asistle  takımını en çok gole taşıyan isimlerden oldu.


 Arda daha çok şut attı


ARDA bu sezon 12 kez kaleyi yoklayarak Mesut’tan 5 fazla şut attı. Ancak şutlarındaki isabet oranı yüzde 42’de kaldı. Mesut ise 7 şutta yüzde 71 isabet oranı buldu ama ikisi de gol atamadı.


Atletico’nun şansı tutmuyor


A. Madrid, Real’i son kez 30 Ekim 1999’da deplasmanda 3-1 yenmişti. O maçtan itibaren toplam 21 kez karşılaşan iki ezeli rakip 6 kez berabere kalırken, diğer 15 maçı Real Madrid kazandı.


Kalede Real ağır basıyor


DE Gea’nın ayrılmasından sonra A. Madrid, kalesini 19 yaşındaki Belçikalı Thibaut Courtois’e emanet etti. Real Madrid’in kalesini ise bilindiği gibi dünyanın en iyi eldivenlerinden Casillas koruyor.


 Gollerde ikiye katladı


REAL Madrid hücumda da avantajlı. Bu seon La Liga’da tam 42 kez fileleri havalandırdılar. Arda’nın takımı ise sadece 17 gol atarak ezeli rakibinin yarısı kadar bile kaleyi bulamadı. Üstelik en golcü futbolcuları Falcao da oynamayacak. (Hürriyet)