Normal süre golsüzdü. Uzatmanın bitimine 2 dakika vardı. Klasnic’in golü ile kalbimiz durdu. Ama Semih durmadı, hepimizi komadan çıkarıp, beraberliği sağladı. Sonra penaltılarda Modric ile Rakitic topu dışarı attı, Petric’in vuruşunu Rüştü çelince, Arda, Semih ve Hamit’in golleriyle ülke ayağa kalktı. Şimdi, 25 Haziran’da İsviçre’ de Almanya ile yarı final hesaplaşması kaldı.

‘Başarının sonu yok’

Fatih Terim, Türkiye’nin daha büyük başarılara ihtiyacı bulunduğunu söyledi, “Kendimizi tüm dünyaya bir kez daha hatırlattık” diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez yarı finale çıkma başarısını gösteren Türkiye, Hırvatistan’ı da ilk kez mağlup etti. Futbolcularıyla birlikte yeni bir zafere daha imzasını koyan Teknik Direktör Fatih Terim, “Hepsine helal olsun” dedi.

“Futbolda sırtınız yere gelmeden pes etmek yok” diye konuşan Terim, “Hakem düdük çalmadan bitti demek yok. 90 dakikasıyla, uzatmasıyla, penaltısıyla güzel bir maç oldu. Çok kritik bir noktada gol yedik, çok kritik bir noktada gol attık. Futbolcularımı alınlarından öpüyorum” ifadelerini kullandı.

Artık Almanya ile oynanacak maça baktıklarını vurgulayan Fatih hoca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başarının bir sonu yoktur. Mümkünse insan her türlü başarıyı yakalamak ister. Golü yedik, herkes yıkıldı. Arda gitti, topu kale içinden aldı. Kimse pes etmedi. Vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz de... 70 milyonluk bir ülke olarak büyük başarıya ihtiyaç var. Daha çok başarılar kazanmamız gerekir.”

Geriden gelip kazanmanın takımın karakterini ve reaksiyonunu gösterdiğini belirten ay-yıldızlı ekibin teknik patronu, “Ben kendimizi hatırlatacağımı söyledim, tüm dünyaya bunu bir kez daha hatırlattık” diye konuştu.

MAÇTAN NOTLAR

‘Herkesin harcı değil’

Rüştü, “Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Böyle bir futbol her babayiğidin harcı değil” dedi. Müthiş bir mücadele ortaya koyduklarını kaydeden tecrübeli file bekçisi, “Hırvatistan gerçekten iyi bir takım. Ama biz hakkımızla yarı finale çıktık” diye konuştu.

Semih: Golüm şanstı

Uzatmaların son saniyesinde attığı altın golle maçın kaderini değiştiren Semih, şansın da yardımıyla ağları salladığını söyledi. Başarılı futbolcu, “Elimden gelen mücadeleyi gösteriyorum. Top önüme düşünce Allah’ın verdiği bütün güçle vurdum ve gol oldu. Gollerimi eşim ve çocuğuma armağan ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Hakkınızı helal edin’

Arda Turan’ın penaltı atışı öncesi takım arkadaşlarıyla arasında çok ilginç bir diyalog yaşandı. Yıldız futbolcu karşılaşmadan sonra, “İlk penaltıyı ben atmak istedim. Arkama bakarak arkadaşlarıma ‘hakkınızı helal edin’ dedim. Penaltı çok riskli ama buna cesaret etmek önemli. Yarı finalde cezalıyım. Bu fırsatı kaçırmak istemezdim” dedi.

Biliç: İnanılmaz son

Hırvatistan Teknik Direktörü Slaven Bilic, maçın kendileri için inanılmaz bir sonla bittiğini söyledi. Bilic, “Rakipten daha fazla fırsat bulduk, ama futbolda bunlar var. Türkiye uzun bir süre baskı kurdu. Her türlü tehlikeyi göze alarak oynadılar. Son 2 dakikayı ömrüm boyunca tarif edemeyeceğim. Her şeye rağmen oyuncularımla gurur duyuyorum” diye konuştu.