Kahramanmaraş Valiliği, Milli Eğitim İş-Kur ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nce Kahramanmaraş il merkezinde risk altındaki çocukların suç ve zararlı alışkanlıklardan arındırılıp sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırmak, mesleki gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini artırmak için organize edilen Umut Yıldızı Projesi kapsamında Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nde meslek öğrenen çocukların sosyal faaliyetlerini artırmak amacı ile futbol turnuvası düzenlendi.

Mesleki Teknik Eğitim Merkezinde bulunan halı sahada yapılan turnuvaya Mobilya, Teksil, Ayakkabıcılık ve Kaynak bölümünden oluşan takımlar katıldı. Turnuvanın 1.Ayakkabıcılık Bölümü 2. Mobilya Bölümü 3. Tekstil Bölümü. 4. Kaynak Bölümü oldu. Turnuvanın birincisi olan ayakkabıcılık bölümüne kupasını Bizim Çocuklarımız Derneği Başkanı Av. Fatoş Esertaş verdi.

Turnuva sonunda “Umut Yıldızları Projesi” kapsamında, projenin başlangıcından sonuna kadar yapılan faaliyetlerin yer aldığı, Valilik tarafından hazırlanan fotoğraf albümü, madalya ve çeşitli hediyeler Vali Tanılır ve diğer katılımcılar tarafından projeye katılan çocuklara hediye edildi.

“Umut Yıldızları Projesi” kapsamında mobilya, tekstil, ayakkabıcılık ve kaynak bölümünden oluşan kurslara katılan çocuklar 75 iş günü eğitim gördükten sonra, bölümleri ile ilgili sertifika alacaklar.

Ödül Törenine; Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın, Bizim Çocuklarımız Derneği Başkanı Av. Fatoş Esertaş ve dernek üyeleri, emniyet mensupları, muhtarlar ve çocuklar katıldı. (www.kanal46.com)