Türkiye’de popülaritesi her geçen gün biraz daha artan, birbiri ardına getirdiği yeniliklerle diğer spor dallarına öncülük eden Voleybol sporunu ve bu alanda aktif olarak oyunculuk hayatını Ankara’da sürdüren K.Maraşlı hemşerilerimizi ele alacağız.

.............................................................................

Türkiye Voleybol Federasyonu Kuruluşunun 50. Yılını kutladığı 2008 yılından sonra öncesinde hedeflediği projeleri sırasıyla hayata geçirmeye başladı. Ankara’da inşaatı tamamlanan ve açılışı 2010 Şubat ayında gerçekleşen 7600 seyirci kapasiteli, Türkiye’nin uluslar arası standartlara uygun en modern Spor salonu olma özelliğini de taşıyan Başkent Spor Salonu; Federasyonun idari binasını ve Volley Hoteli’de bünyesinde barındırmaktadır.

Benzer özelliklerde bir salonda İstanbul’da tarihi Burhan Felek Spor Salonunun yıkılmasıyla mevcut arsaya kısa süre önce de temelinin atılmasıyla başlanmış oldu.

Ankara’da inşaatı devam eden ve 2010-2011 Eğitim, Öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan TVF Lisesi belkide Türk Voleybolunun dönüm noktası olarak nitelendirilebilir. Bu haliyle bile şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda diyebiliriz. İnce elenip sık dokunarak geleceğin Voleybolcularının yetiştirilmesi planlanan bu okulda merak etmeyin birde Kahramanmaraşlı bir evladımız var.

Voleybolla ilgili bahsedilecek onlarca konu şöyle dursun biz esas mevzuumuza gelelim.

K.Maraş’ta spora olan ilginin bir türlü sponsorluk manasında gelişemediğini belki bu yüzdende az sonra tanıtacağım hemşerilerimizin sayısının bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar az olduğunu iç geçirerek bir kez daha sizlerle paylaşmış olacağız.

..................................................................................

Aranızda hatırlayanlarınız vardır üç yıl kadar önce voleybola gönül vermiş saygıdeğer hemşerilerimiz tarafından 2. Lige kadar yükselme başarısını gösterdikleri “K.Maraş Lisesi Voleybol Kulübü” şehrimizde yaptıkları tüm maçlarda büyük bir ilgi görmüştü.

O yıl ligide orta sıralarda tamamlayan ekibimiz ertesi yıl daha başarılı bir sezon hedeflerlerken hiç beklenmedik bir problem önlerine çıkmıştı. Önceki sezon destek sözleri verenler sezon başında ortalarda gözükmemiş ve katılım ücreti olan tutar öden(e)mediği için komik bir şekilde ligden çekilmek zorunda kalmışlardı. Böylelikle profesyonel manada kısa süren bir macera yaşatmış olmuşlardı bizlere. Böyle bir sonu eminim sizlerde benim kadar istememişsinizdir olan oldu biten bitti biz gelin şimdi madalyonun olumlu tarafından bakmaya çalışalım.

Takım ligden çekilince genç oyuncularımızdan ikisine Bursa’nın TOFAŞ takımı talip olmuş onlarda oraya giderek voleybol hayatlarının seyrini değiştirmişlerdi bu oyunculardan şimdi biri devam ediyor kim mi?

..................................................................................

YUSUF İNEKÇİ:

K.Maraş’ın Andırın ilçesinden olan Yusuf şuan 19 yaşında ve liseyi bitirmiş durumda. TOFAŞ takımıyla iki yıl 2. Ligde mücadele ettikten sonra bu yıl Ankara’da düzenlen final müsabakaları neticesinde 1. Lige yükselme başarısını göstermiş oldular. 9 kez Milli Takım forması giyen Yusuf Bulgaristan’da düzenlenen Balkan Kupasında 2. olan Takımda yerini almıştı. TOFAŞ’ın alt yapısında da oynayan Yusuf’un elde ettiği başarılar arasında Gençler Türkiye 2. liği de bulunuyor.

..................................................................................

UMUT YÜCEL BARAN:

Ankara Üniversitesi beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu’nda eğitim gören Umut 1. Ligde mücadele eden Maliye-Milli Piyango takımını formasını giyiyor. Umut’ta Yusuf gibi Andırın’lı. 2000-2002 yıllarında K.Maraş’ta voleybol oynayan arkadaşların yakından tanıyacağı Umut voleybol yaşamına Adana Fener takımında başladı. O yıllarda K.Maraş takımlarıyla aynı grupta mücadele eden Umut ve takımı kelimenin tam anlamıyla K.Maraşlıların belalısı durumundaydı. Ancak hemşerileriyle maç öncesinde ve sonrasında kurduğu sıcak ilişkilerle tanınırdı. Bizde gelecek sene başarılı bir sezon geçirmesini diliyor selamlarımızı iletiyoruz Umut’a.

..................................................................................

OĞUZHAN ÇELİK:

K.Maraş’ın Şeyhadil mahallesinden olan Oğuzhan şuan 17 yaşında. Oğuzhan’ın voleybolla tanışma hikâyesi bir hayli ilginç.

Hoca Ahmet Yesevi Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve K.Maraş Voleybol İl Temsilcisi Sayın İsmail GENÇOĞLAN bu olayı şöyle anlatıyor: ”Bir gün okulda ders arasında bahçede gezerken karşımda dev gibi bir çocuk gördüm boyu 2 metre var. Oğlum daha önce voleybol oynadın mı diye sordum hayır diye cevap verdi peki oynamak istermisin dedim olur hocam deyince” voleybol serüveni böylece başlamış olur Oğuzhan’ın.

2008 yılında ilk defa Ankara’da düzenlenen il karmaları müsabakalarında ilimizi temsil eden takımda yer alan Oğuzhan 1. Lig ekiplerinden Tokat Plevne Bld. Spor ve Ankaranın Çankaya Bld. Spor takımlarının dikkatini çekmeye başarmış. Transfer teklifi yapan her iki kulüpten hangisine gitmesinin daha avantajlı olacağını hocasının da telkinleriyle Çankaya Bld. Spordan yana kullanarak Ankara macerası başlar. Halen Çankaya Lisesinde 3. Sınıfta eğitim gören Oğuzhan 1 yıl Çankaya Bld. Sporda oynadıktan sonra 2009 yılının başında Halk bank takımına geçer. Halk bank’ın Gençler ve Yıldızlar kategorisindeki takımlarında pasör mevkiinde başarılı bir şekilde voleybol hayatını sürdürmekte.


..................................................................................

BEDRETTİN ÇEKIR:

K.Maraş’ın Bahçelievler mahallesinden olan Bedrettin 17 Yaşında ve maşallah diyelim tam 2 metre boyunda. Oğuzhan gibi o da 2008 yılında düzenlenen il karmalarında K.Maraş takımında yer alarak Çankaya Bld. Takımına transfer olur. O yılı aynı takımla bitirdikten sonra bu sezonun başlarında Oğuzhanla birlikte Halkbank’a geçer ancak bu geçişte kısa sürecektir. Bu sefer yazının başında bahsi geçen TVF Lisesiyle yollar kesişir. Artık hemşerisi Oğuzhan’la kol kola girdikleri bu yola rakip pozisyonuna düşerek devam edeceklerdir.

TVF Lisesiyle bu yıl 2. Lig de mücadele eden Bedrettin kendilerinden yaş ve seviye olarak üstün olan takımlarla mücadele etmeleri önemli ölçüde terce edinmelerini sağlamış oldu. Yıldızlar kategorisinde 5 kez milli olan Bedrettin’in başarı hanesinde Balkan 4.lüğü bulunuyor.



----------------------------------------------------------------------------------


Bahsi geçen çocuklarımız kendilerinde bulunan potansiyeli harekete geçirenlerden bazıları. Aileler ve gençler arasında başarının sadece üniversite kapısından içeri girmekle ölçüldüğü günümüzde sporun bireye ve topluma sağladığı katkıyı yadsıyamayız. Hala 60’lı yıllardan kalma bir salona mahkûm edilen memleketimizin gençleri bana kalırsa kendisine komşu illerle yine iyi mücadele ediyor. Voleybolla olan alakam nedeniyle mevzuumu böyle bir pencereden aktarmak durumunda kaldım. Ankara da voleybol camiası olarak şehrimize bakışın pozitif yöne kayması hepimiz elinde. Bu işe gönül vermiş insanlara sahip çıkılmalı, gençlerimizin önü açılmalıdır. Belki yetenekleri keşfedilmek üzere bekleyen onlarca Oğuzhanlar ve Bedrettinler var şehrimizde. Onları bulmak hepimizin elinde





Alâeddin KASAPKARA-ANKARA
E-mail:[email protected]