Türkiye Futbol Federasyonu bu yıl 3. Ligde uygulayacağı statüyü açıkladı. Yeni 3. lig statüsü bu yıl 3. Ligi daha da zorlu bir lig konumuna getiriyor.

Yeniden yapılandırılan lig de bir üst lige çıkma da bir hayli zorlaştı. 5 gruba ayrılan 51 takım 10'ar takımlı gruplarda mücadele edecek. Kendi aralarında lig usulü yapılacak mücadele sonrası gruplarda ilk iki takım bir üst klasman grupta diğer gruplardan gelecek takımlarla mücadele edecek.

Bu üst klasman grupta oynanacak 18 maç sonrası grupta ilk dört takım 2 lige çıkacak. Normal gruplarda da play off mücadelesi geri kalan takımlar arasında devam edecek. Yine grupların ilk iki takımları play off'a katılma hakkı kazanacak Play off'ta 5 gruptan gelen toplam 10 takım ikinci lige çıkma mücadelesi verecek. Play off mücadelesi sonrası yine 2 takım 2 lige çıkacak. Gruplardaki son iki takımlar ise 3. Lige veda edecek.

Yeni yapılanma ve statü ile ilgili Batman Belediyespor basın sözcüsü Recep Kavuş ise yaptığı açıklamada, "Federasyon dün yaptığı toplantı sonrası 3. Lig de yeni statünün özet kararını açıkladı. Bu yeni karar göre 3. Lig 5 gruptan oluşuyor. Bizim içinde bulunacağımız grupta muhtemelen Siiirtspor, Batman Belediyespor, Batman Petrolspor, Diyarbakır Vuralspor, Diyarbakır Kayapınarspor, Şırnakspor, Antakyaspor ve Kahramanmaraşspor yer alacak. Yeni duruma göre lige çok iyi bir başlangıç yapmak lazım. Ligin ilk devresinde ikinci lig veya düşme yönünde alınacak sonuçların çok önemi ve etkisi olacak" diye konuştu. (Cihan Haber Ajansı)