Kahramanmaraş’ta henüz 1 yaşındaki Beyza’nın yaşadığı sağlık sorununun nedeni, yapılan tetkiklerle ortaya çıktı. Yüksek ateş, huzursuzluk ve beslenme güçlüğü yaşayan küçük kızın sağ böbreğinde, idrar akışını engelleyen yaklaşık 2 santimetrelik taş bulundu. Sular Akademi Hastanesi’nde tedavi gören Beyza, ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

BEYZA’NIN ŞİKÂYETLERİNİN NEDENİ TETKİKLERLE ORTAYA ÇIKTI

Beyza’nın annesi Meltem Kabak, kızının beslenme güçlüğü ve huzursuzluğu nedeniyle farklı sağlık kuruluşlarına başvurdu. Yaklaşık 1,5-2 ay boyunca devam eden sağlık sorunlarına çözüm arayan aile, son olarak Sular Akademi Hastanesi’ne gitti.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Orhan Sünbül, küçük hastayı muayene ettikten sonra ultrason ve tomografi incelemelerini değerlendirdi. Tetkikler, sağ böbrekte ciddi şişlik bulunduğunu ve böbrek çıkış kanalındaki taşın idrar akışını engellediğini gösterdi. Taş ayrıca böbrekte enfeksiyona yol açtı.

1 YAŞINDAKİ BEBEĞİN BÖBREĞİNDEN 2 SANTİMLİK TAŞ ÇIKARILDI

Beyza’nın yüksek ateşi ve enfeksiyonu nedeniyle doktorlar öncelikle ilaç tedavisine odaklandı. Çocuk hastalıkları uzmanlarının gözetiminde birkaç gün hastanede kalan bebeğin enfeksiyonu kontrol altına alındı. Ardından Üroloji Uzmanı Op. Dr. Orhan Sünbül, operasyonla böbrek kanalını tıkayan taşı çıkardı.

Sünbül, taşın boyutunun bebeğin yaşı düşünüldüğünde oldukça büyük olduğunu vurguladı. Yaklaşık 2 santimetrelik taşın, küçük çocuğun böbrek çıkış kanalını tıkadığını belirten uzman, operasyonun ardından böbrekteki şişliğin gerilediğini ve enfeksiyonun düzeldiğini ifade etti.

UZMAN DOKTOR SÜRECİ ANLATTI

Op. Dr. Orhan Sünbül, Beyza’nın ailesinin uzun süredir yüksek ateş, huzursuzluk ve beslenme güçlüğüne çözüm aradığını belirtti. Daha önce yapılan değerlendirmelerde enfeksiyon üzerinde durulduğunu ancak enfeksiyonun kaynağının netleşmediğini aktaran Sünbül, ultrason ve tomografi incelemelerinin doğru tanıya ulaşılmasını sağladığını söyledi.

Sünbül, böbrek kanalındaki taşın bebeğin yaşı ve kanalın çapı dikkate alındığında çok büyük olduğunu dile getirdi. Başarılı operasyonun ardından Beyza’nın sağlık durumunun düzeldiğini ve tedavi sürecinin olumlu sonuçlandığını kaydetti.

ANNE MELTEM KABAK’TAN DOKTORA TEŞEKKÜR

Beyza’nın annesi Meltem Kabak, kızının tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları nedeniyle farklı şehirlerdeki sağlık kuruluşlarına başvurduklarını anlattı. Mersin, Kayseri ve Gaziantep’te çözüm aradıklarını belirten Kabak, Sular Akademi Hastanesi’ndeki tedavinin ardından kızının durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta Üniversite Öğrencilerine Yönelik Etkinlikler Sürecek
Kahramanmaraş’ta Üniversite Öğrencilerine Yönelik Etkinlikler Sürecek
İçeriği Görüntüle

Anne Kabak, kızının sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek tedaviyi gerçekleştiren doktora teşekkür etti.