Muğla’nın doğal güzelliklerinden biri olan Ula Göleti, çevresindeki çam ormanlarıyla birlikte ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ancak, son yıllarda su seviyesinin en düşük düzeye ulaştığı kaydedildi. Dron kamerasıyla çekilen görüntüler, gölette yer yer oluşan adacıkları gözler önüne serdi.
KURAKLIK ETKİSİ GÖLETİ VURDU
Muğla’nın Ula ilçesinde yer alan gölet, yaz aylarındaki kuraklık ve Eylül-Ekim aylarında meydana gelen yağış eksikliği nedeniyle ciddi bir su kaybı yaşadı. İlçe merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunan bu piknik alanındaki su seviyesinin düşmesi, su üstü bisikletlerin ve yüzer iskelelerin tamamen kara oturmasına neden oldu.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ UYARISI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, bölgedeki kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığını belirtti. Özçelik, "Ortalama sıcaklıklar, endüstri öncesi döneme göre 1.6 derece artış göstermiştir. 1 Ekim’den itibaren 2025 su yılında da benzer olumsuz etkilerle karşılaşabiliriz. Özellikle Güneybatı Akdeniz bölgesinde kuraklık belirtileri net bir şekilde görülmekte. Son iki aydır bu bölgeye yağış düşmemiştir. Ula Göleti, bu kuraklığın en önemli göstergelerinden biri olarak öne çıkıyor. Su seviyesi kritik düzeye düştü ve iskeleler tamamen tabana oturmuş durumda" dedi.