Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan ürünleri ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından yayımlanan son listede, gıda güvenliğini tehdit eden birçok ürünle birlikte baharat sektörünün bilinen markalarından Arifoğlu’na ait iki farklı üründe ciddi usulsüzlükler tespit edildi.

Üründe, etikette Vitamin C, B1, B2, B12 ve Kalsiyum Ekstratlarının bulunduğu belirtilmesine rağmen, yapılan laboratuvar analizlerinde bu maddelere rastlanmadı. Bu durum, ürünün içerik beyanının yanıltıcı olduğunun kanıtı olarak değerlendirildi.

TATLI KIRMIZI BİBERDE DOMATES BULUNDU

MSB'den Kritik Açıklamalar: Terörle Mücadelede Teslimler Artıyor, İsrail'e Sert Tepki
MSB'den Kritik Açıklamalar: Terörle Mücadelede Teslimler Artıyor, İsrail'e Sert Tepki
İçeriği Görüntüle

Bir diğer skandal ise Arifoğlu markasının "Öğütülmüş 1KG Tatlı Kırmızı Biber" baharatında yaşandı. Bakanlık, yapılan denetimlerde, içeriğinde tatlı kırmızı biber bulunması gereken üründe, domates karıştırıldığını ortaya çıkardı.