Antalya'da yaşayan S.Ş., eşi M.Ş.'nin başka erkeklerle görüştüğünü iddia ederek Antalya Aile Mahkemesi'ne başvurdu. S.Ş., mahkemeye sunduğu tanıkların kadına ait telefonda resim ve yazışmalar gördüğünü ifade ettiğini belirtti.

FETÖ’de Büyük Cenaze Çıkmazı: Gülen’in Naaşı Kaçırılabilir mi? FETÖ’de Büyük Cenaze Çıkmazı: Gülen’in Naaşı Kaçırılabilir mi?

MAHKEMEYE SUNULAN DELİLLER

Sabah Gazetesi'nden Halit Turan'ın haberine göre, S.Ş. duruşmada eşinin telefonuna kurduğu özel yazılım sayesinde silinen kayıtları geri getirdiğini söyledi. Ancak Aile Mahkemesi, bu iddialara rağmen davayı reddetti. Bunun üzerine S.Ş., kararı istinaf ederek Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı.

BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ KARARI

Bölge Adliye Mahkemesi, kadının cep telefonu ile başka erkeklerle görüşmesinin güveni sarsıcı bir davranış olduğunu ve M.Ş.'nin tamamen kusurlu olduğunu belirterek boşanma davasını kabul etti. M.Ş. ise bu kararı Yargıtay'a taşıdı.

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal niteliğinde bir karara imza attı. Tanıkların kadının telefonunda resim ve yazışmalar gördüklerini beyan etmelerine rağmen, erkeğin duruşmada kadının telefonuna kurduğu programla silinen kayıtları geri getirmesinin hukuka aykırı delil elde etme kapsamında olduğuna karar verdi.

HUKUKA AYKIRI DELİLİN KUSUR BELİRLENMESİNDE DİKKATE ALINMASI

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, hukuka aykırı delilin kusur belirlenmesinde dikkate alınamayacağını, tanıkların da davacı kocadan edindikleri duyuma dayalı anlatımları olduğunu belirtti. Dosyada bulunan delillerle kadına kusur yüklenemeyeceği vurgulanan kararda, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararı bozuldu.

Editör: İsa Aslantaş