5 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ta helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü, 15 yıl sonra hala tam olarak aydınlatılabilmiş değil.

Arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili 3 dava sonuçlanırken, ana soruşturma ve FETÖ bağlantılı dava hala devam ediyor.

ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNDE İHMAL

Arama kurtarma çalışmalarındaki ihmallerle ilgili 9 üst düzey kamu görevlisi yargılandı. Dönemin Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, eski İl Jandarma Komutanı Sezai Akgün ve eski İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek'e "görevi kötüye kullanma" suçundan 1 yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

Kahramanmaraşlılar Dikkat: Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık Ve Türkoğlu İçin Önemli Uyarı Kahramanmaraşlılar Dikkat: Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık Ve Türkoğlu İçin Önemli Uyarı

6 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

FETÖ'NÜN MÜDAHALESİ

Soruşturmalara FETÖ müdahalesiyle ilgili dava da açıldı. Aralarında eski yarbay Davut Uçum ve eski astsubay Aydın Özsıcak'ın da olduğu 17 sanık hakkında "FETÖ üyeliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından dava devam ediyor.

YENİ RAPORLAR BEKLENİYOR

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, helikopterin düştüğü tarihte Adana Jandarma Bölge Komutanı olan emekli Korgeneral Ali Lapanta, eski Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu, dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açtı. Mahkeme, Birdal ve Koçoğlu'na 1 yıl 1'er ay, Arıduru'ya 1 yıl 3 ay ve Lapanta'ya 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında 11 kişilik yeni bilirkişi ekibi görevlendirildi. Yazıcıoğlu ailesinin avukatları da helikopterde hayatını kaybedenlerin kanındaki karbonmonoksit oranı ve hava hareketliği ile ilgili yeni rapor hazırlanmasını istedi.

AVUKAT EKİCİ: "DAVAYI SONUNA KADAR GÖTÜRECEĞİZ"

Yazıcıoğlu'nun avukatı Selami Ekici, "Yeniden inceleme başlatıldı ve (savcılık) hava hareketliliği ile yeni bir rapor hazırlamanın çabasına girdi. Bu raporlar geldiği zaman Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin şehit edildiği iddiamızı inşallah kanıtlamış olacağız." dedi.

Hala Cevaplanmayan Sorular:

  • Helikopter kazası mıydı, suikast mı?
  • Arama kurtarma çalışmalarında neden ihmal yapıldı?
  • FETÖ'nün bu olaydaki rolü neydi?
  • Karbonmonoksit ve hava hareketliliği raporları ne gösterecek?

15 yıl sonra bile Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili birçok soru işareti hala var. Yazıcıoğlu'nun sevenleri ve ailesi, bu soruların cevabını ve adaletin yerini bulmasını bekliyor.