Yurt dışına çıkmayı planlıyorsanız, karşınıza çıkan ilk engel döviz kurunun TL karşısında 30-35 liraya kadar yükselmiş olmasıdır.

Bakan Işıkhan'dan 2025 asgari ücret açıklaması: Yeni rakam ne olacak? Bakan Işıkhan'dan 2025 asgari ücret açıklaması: Yeni rakam ne olacak?

VİZE SÜRECİ ZAHMETİ

Diyelim ki bir miktar dövizinizi kenarda biriktirdiniz. Bu sefer de uzun ve zahmetli bir vize süreci sizi bekliyor. Gerekli belgeleri toparlamak için günlerce uğraşmanız gerekecek. Sabahın erken saatlerinde aracı şirketlerin kapısında uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca, bu süreçte aracı şirketlere de ekstra ödeme yapmanız gerekecek.

UÇAK BİLETİ VE KONAKLAMA MASRAFLARI

Vize işlemleriyle uğraşırken, bir yandan da uygun fiyatlı uçak bileti bulmak için çaba sarf etmelisiniz. Bilet fiyatlarının yanı sıra, konaklama ve yanınıza alacağınız harçlık da seyahat bütçenizi zorlayabilir.

PASAPORTUNUZ VAR MI?

Tüm bu hazırlıkların ortasında, pasaportunuzun olduğuna dair varsayımda bulunduk. Ancak pasaportunuz yoksa, pasaport için de hatırı sayılır bir ödeme yapmanız gerekecek.

HAVALİMANINDAKİ SON ENGEL

Ve nihayet havalimanına geldiniz. Yurt dışına çıkmadan önce son engel olarak pasaport polisi ile karşılaşacaksınız. Ancak bu noktada da avuç içi büyüklüğünde bir yurt dışı çıkış harcı pulu almanız gerekecek. Şu an 150 TL olan bu pulun, 10 kat zamlanarak 1000 TL ile 1750 TL aralığında yeniden belirlenmesi gündemde.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCINDA DEV ZAM

Ekonomim.com'dan Canan Sakarya'nın haberine göre, halen 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının 1000 TL ile 1750 TL aralığında yeniden belirlenmesi planlanıyor. Eğer harç 1000 TL olarak belirlenirse artış oranı yüzde 566, 1750 TL olarak belirlenirse yüzde 1066 olacak.

HARÇ ARTIŞININ NEDENLERİ

Mart 2022'de 50 TL'den 150 TL'ye çıkarılan yurt dışı çıkış harcının, zamanla düşük kaldığına dair değerlendirmeler yapılmış ve bu nedenle yeni bir artış yapılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Editör: İsa Aslantaş