Erzurum Teknik Üniversitesi ve Tarımsan Mühendislik Tarım ve Hayvancılık Şirketi İş Birliği Protokolü İmzaladı


Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Tarımsan Mühendislik Tarım ve Hayvancılık şirketi ile gerçekleştirdiği iş birliği protokolü ile önemli bir adım attı. Bu kapsamda, uluslararası standartlardaki gübre, makine, tohum, yedek parça ve zirai ilaç tedariki yapan Tarımsan Mühendislik Tarım ve Hayvancılık şirketi ile ortak bilimsel araştırmalar yürütme, Ar-Ge faaliyetlerinde bulunma ve eğitim konularında destek sağlama amacı güdülmektedir.

İmza Törenine Önemli Katılımlar
Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Bezirganoğlu ve Tarımsan Mühendislik Tarım Hayvan İnş. Taah. Ltd. Şti Müdürü Alper Küçük katıldı. Bu önemli iş birliği, akademik ve sanayi alanlarını bir araya getirerek ortak projelerin geliştirilmesine olanak tanıyacak.

MEB, 23 Nisan Kutlamalarında Dilan Polat Gösterisine Soruşturma Başlattı MEB, 23 Nisan Kutlamalarında Dilan Polat Gösterisine Soruşturma Başlattı

Üniversite-Sanayi İş Birliği Öncelikli Hedef
Rektör Çakmak, protokolün değerlendirilmesinde üniversite-sanayi iş birliklerine öncelik verdiklerini belirterek, “Üniversitemizin gelişmiş altyapı olanakları ve laboratuvar imkanları şehrimizin ve bölgemizin sanayicilerine her zaman açık. Yüksek Teknoloji ve Araştırma Merkezi’mizde (YÜTAM) üniversite-sanayi iş birliği kapsamında devam eden pek çok çalışmamız var. İmzaladığımız protokol ile Tarımsan Mühendislik araştırmacıları üniversitemizin imkanlarından faydalanabilecek. Bu vesileyle protokolün her iki kurum adına da hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Bu iş birliği, Erzurum Teknik Üniversitesi'nin bilimsel ve teknolojik potansiyelini daha da güçlendirmeye yönelik önemli bir adımdır.

Kaynak: İHA