Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, asgari ücrete yüzde 40-50 arasında zam beklentilerini açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için ilk toplantısını 11 Aralık'ta gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan toplantıda rakamlar henüz belirlenmezken, gözler 18 Aralık'taki ikinci randevuya çevrildi.

EMRE KARTALOĞLU'NDAN YÜZDE 40-50 ZAM BEKLENTİSİ

Genel Başkan Kartaloğlu, Ordu’da düzenlenen bir kahvaltı programında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, enflasyon düzenlemesi eğitimleri çerçevesinde Ordu'ya geldiklerini belirterek, asgari ücrette yüzde 40-50 arası bir artış beklediklerini ifade etti.

Kartaloğlu, enflasyon nedeniyle düzenleme yapılacağını ve bu kapsamda Ankara'da görüşmelerin devam ettiğini vurguladı.

Fahiş fiyat cezası 1 milyon liraya çıkıyor Fahiş fiyat cezası 1 milyon liraya çıkıyor

2017'DEN BU YANA ASGARİ ÜCRETTEKİ ARTIŞLAR

Kartaloğlu, asgari ücretin 2017 yılından bu yana yaklaşık 7 kat arttığını belirterek, enflasyon, ÜFE, TÜFE, döviz kurları ve enerji fiyatlarının bu süreçte ciddi artış gösterdiğine dikkat çekti.

Meslek camiasının satın alma gücündeki azalmanın enflasyondan kaynaklandığını ifade eden Kartaloğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte asgari ücret tarifelerini güncelleme çalışması yaptıklarını ve bu sayede kayıplarını telafi edebilecekleri bir artış beklediklerini söyledi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

  • Yüzde 40 zam yapıldığında mevcut asgari ücret 15 bin 962 TL'ye yükselecekken, yüzde 45 zam ile bu miktar 16 bin 532 TL'ye çıkacak. Yüzde 50 zam durumunda ise asgari ücret 17 bin 103 TL olacak.
Editör: İsa Aslantaş