Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş’ın gelecekteki su krizini tamamen ortadan kaldıracak dev yatırım Kısık İçme Suyu Projesi’ni yerinde denetledi. Şehrin içme suyu altyapısını modernize eden çalışmaları inceleyen Bakan Yumaklı, projenin tamamlanmasıyla kentin uzun yıllar boyunca kesintisiz temiz suya kavuşacağını duyurdu.

KAHRAMANMARAŞ’IN SU GELECEĞİ KISIK PROJESİ İLE GÜVENCE ALTINDA

Bakan İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş’ta devam eden altyapı seferberliği kapsamında İstasyon Mahallesi’ndeki Kılavuzlu Ana Kanalı Terfi Merkezi’ni ziyaret etti. Teknik ekipten projenin ilerleyişi hakkında detaylı rapor alan Bakan Yumaklı, Kısık İçme Suyu Projesi’nin stratejik önemine vurgu yaptı. Toplamda 4,1 milyar liralık dev bir bütçeyle yürütülen projede; regülatör inşaatı ve Hayvalı Barajı bağlantısı sayesinde kentin su ihtiyacı kalıcı olarak çözülüyor.

75 KİLOMETRELİK ÇELİK HAT ŞEHRE CAN SUYU OLACAK

Projenin teknik detaylarını basın mensuplarıyla paylaşan Bakan Yumaklı, devasa bir şebekenin kurulduğunu belirtti. Bakan Yumaklı, "Yapım süreci devam eden bu yatırım kapsamında 75 kilometre uzunluğunda ve 1400 mm çapında dayanıklı çelik borular döşüyoruz. Bu sistem devreye girdiğinde, Kahramanmaraş’ın içme suyu ihtiyacını çok uzun yıllar boyunca sorunsuz şekilde karşılayacağız." dedi.

SU MESELESİ SİYASET ÜSTÜDÜR

Suyun hayatın kaynağı olduğunu ve gıda gibi hayati konuların siyasi tartışmaların dışında tutulması gerektiğini ifade eden Bakan Yumaklı, belediyelere de iş birliği çağrısında bulundu. Bakan Yumaklı konuşmasına şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın suya erişimini temel bir hak olarak görüyoruz. Asli görevi halka temiz su ulaştırmak olan belediyelere, talep etmeleri durumunda kayıp-kaçak oranlarını azaltmaları için her türlü desteği veriyoruz. Son 23 yılda bu anlayışla tam 352 içme suyu tesisini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Bütçesini halkın gerçek ihtiyaçlarına harcayan tüm yerel yönetimlere kapımız sonuna kadar açıktır."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR VE EMEKÇİLERE ÖVGÜ

Deprem sonrası hasar alan tesislerin onarılması ve yeni ihtiyaçların karşılanması noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük desteğini gördüklerini belirten Bakan Yumaklı, projenin her aşamasında görev alan personele teşekkür etti.

Kahramanmaraş'ta feci kaza: Ehliyetsiz süürücü zabıta aracıyla çarpıştı!
Kahramanmaraş'ta feci kaza: Ehliyetsiz süürücü zabıta aracıyla çarpıştı!
İçeriği Görüntüle

Bakan Yumaklı, "Devlet Su İşleri (DSİ) başta olmak üzere, mühendisinden işçisine kadar gece gündüz demeden ter döken tüm mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Suyun gücünü milletimizle buluşturmaya kararlılıkla devam edeceğiz." diyerek incelemelerini tamamladı.