Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırısının ardından yürütülen siber devriye çalışmaları kapsamında 2 bin 119 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, şüphelilerden 243’ünün tutuklandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Milli İrade Platformu ile Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) iş birliğinde düzenlenen 18. Milli İrade Buluşması programında, Bakanlığın güvenlik politikaları ve son dönemde yürüttüğü çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Güvenlik politikalarının yanı sıra siber suçlarla mücadele çalışmalarının da ele alındığı programda, sosyal medya ve dijital platformlarda gerçekleştirilen denetimlere ilişkin veriler paylaşıldı.

KAHRAMANMARAŞ’TAKİ SALDIRININ ARDINDAN SİBER TAKİP

Bakan Çiftçi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırısının ardından dijital ortamda yürütülen incelemelere ilişkin rakamları açıkladı.

Siber devriye faaliyetleri kapsamında 2 bin 119 kişinin gözaltına alındığını belirten Çiftçi, bu kişilerden 243’ünün tutuklandığını bildirdi.

Çalışmaların özellikle dijital ortamda suç unsuru taşıyan paylaşımlara yönelik sürdürüldüğünü ifade eden Çiftçi, sosyal medya ve diğer dijital platformlardaki içeriklerin güvenlik birimleri tarafından takip edildiğini belirtti.

OKULLARDA GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI

Programda 2026-2027 eğitim öğretim döneminde okullarda alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgiler de paylaşıldı.

Çiftçi, yeni eğitim öğretim yılında okul güvenliğine yönelik uygulamaların artırıldığını belirterek, ilk kez 31 bin okul bahçe görevlisinin istihdam edildiğini açıkladı.

Görevlilerin okul bahçelerinde güvenliğin sağlanmasına katkı sunacağı belirtildi. Bakanlık tarafından okulların risk durumlarına göre değerlendirildiği, risk seviyelerine göre kolluk personeli ve irtibat görevlilerinin görevlendirildiği de ifade edildi.

Kahramanmaraş’ta eğitim için önemli görüşme: Toptaş ve Akın ziyaret etti
Kahramanmaraş’ta eğitim için önemli görüşme: Toptaş ve Akın ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Okul çevrelerindeki denetimlerin de eğitim öğretim dönemi boyunca devam edeceği bildirildi. Bu kapsamda güvenlik, asayiş, narkotik ve çocuk şube ekiplerinin okul çevrelerinde çalışma yürüteceği belirtildi.

Denetimlerde internet kafeler, oyun salonları, servis araçları ve metruk yapıların da kontrol edileceği kaydedildi.

EVDEKİ SİLAHLAR İÇİN AİLELERE UYARI

İçişleri Bakanı Çiftçi, konuşmasında evlerde bulunan ruhsatlı veya ruhsatsız silahların çocukların erişemeyeceği yerlerde muhafaza edilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Çocukların silahlara ulaşmasının önlenmesinde ailelerin de sorumluluk taşıdığını belirten Çiftçi, evlerde bulunan silahların güvenli şekilde ve çocukların erişemeyeceği alanlarda tutulması gerektiğini ifade etti.

Çiftçi, çocukların silahlara erişiminin önlenmesinde yalnızca devlet tarafından alınan tedbirlerin yeterli olmayacağını belirterek, ailelerin de evlerindeki silahların güvenli şekilde muhafaza edilmesi konusunda sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.